OTAC IZBODENOG TINEJDŽERA OČAJAN: Dete mi je vezano za krevet, zgroženi smo odlukom sudije!

Otac izbodenog tinejdžera besan jer je napadač na slobodi

Shutterstock

Sedamnaestogodišnji A.K. pušten je da se sa slobode brani optužbi da je 7. oktobra, u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", nožem pokušao da ubije godinu starijeg učenika te škole D.M., a sada se oglasio otac žrtve.

On kaže da je porodica zgrožena odlukom sudije i da očekuju da će biti brzo ukinuta, prenosi Primorski portal.

- Očekujemo da će ova današnja odluka Suda biti brzo ukinuta, a prestupnik vraćen tamo gdje mu je mesto - rekao je otac i potvrdio da je za sutra u 13.00 zakazan protest građana ispred Robne kuće u Baru.

- Mi kao porodica, zgoženi smo odlukom sudije, koji je i pored toga što je naš sin i dalje vezan za krevet na Odeljenju intezivne nege u Kliničkom centru, odlučio da da priliku osobi koja je pokušala da ga liši života da se brani sa slobode - navodi on.

Potpomognuti prijateljima, kumovima, porodicom, kao i civilnim sektorom odlučili su da revolt izraze mirnim okupljanjem, sutra na platou ispred Robne kuće Izbor u Baru.

- Želimo prije svega da naš glas dopre do samog vrha države i da se u najbržem mogućem roku izmeni zakon o maloletnim delinkventima. Ne želimo da niko prođe kroz ovo što smo mi prošli i kroz šta trenutno prolazimo - zaključio je otac oštećenog.

(Kurir.rs/Primorski portal)