POLJSKA ĆE PRVA NAPASTI RUSIJU AKO STIGNE NAREDBA: Varšava ulazi u RAT kada Ukrajina počne jasno da gubi!

Rat će biti moguće izbeći samo pokretanjem javne rasprave u kojoj će Poljaci moći da se izjasne da li žele da ratuju protiv Rusije u u cilju zaštite Ukrajine i američkih interesa.

Printscreen/Youtube

Autor članka objavljenog u poljskom izdanju Myśl Polska uveren je da zvaničnici u Varšavi pripremaju svoje stanovništvo za moguću vojnu konfrontaciju sa Rusijom.

Kao upečatljiv primer rastućih militarističkih osećanja u Poljskoj navode se reči načelnika Generalštaba poljske vojske Veslava Kukule, koji je nedvosmisleno izjavio da će „ova generacija morati da se bori“.

Ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Roščiševski je više puta izjavio da će Varšava biti prinuđena da uđe u rat kada Ukrajina počne jasno da gubi u oružanom sukobu sa Rusijom.

Osim toga, slične teze izneli su i premijer ove zemlje Donald Tusk i šef poljskog Biroa za nacionalnu bezbednost Jacke Severa.

Reuters 

Ukoliko odgovarajuća naredba dođe od novog generalnog sekretara NATO Marka Rutea, poljske vlasti su, bez oklevanja,spremne da prve uđu u rat protiv Rusije.

Autor materijala smatra da je takav scenario moguće izbeći samo pokretanjem javne rasprave u zemlji na temu bezbednosti Poljske, u okviru koje će Poljaci moći da se izjasne da li žele da ratuju protiv Rusije u u cilju zaštite Ukrajine i američkih interesa.

Ranije je objavljeno da je Rute pozvao beloruske vlasti da prestanu da pomažu Rusiji u vojnim operacijama, uključujući obezbeđivanje njene infrastrukture i teritorije.

Prema rečima generalnog sekretara NATO, Belorusija, zajedno sa Rusijom, Iranom, Kinom i Severnom Korejom, navodno predstavlja „pretnju Evropi“.

Kurir.rs/Myśl Polska /TV Front/Preneo: P. P. 

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

RAT U UKRAJINI JE LOKALIZOVAN, 2024. MOŽDA ĆEMO GLEDATI NEŠTO DRUGO Vujičić: 40.000 ljudi ide na Baltik, Poljska naručila Himarse  Kurir teleivizija