"ŽAO MI JE ONIH KOJI ŽELE DA SE POVUČEM" Đoković brutalno odgovorio navijačima koji ga šalju u penziju - "Moraće da me gledaju još neko vreme"

Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Iako ima 37 godina, najbolji teniser u istoriji Novak Đoković još uvek ne planira da se penzioniše, a sada je svim navijačima koji se tome nadaju poslao moćnu poruku.

Srpski as je dao intervju za argentinski "La nasion" i tom prilikom pričao o brojnim temama, a jedna od tema bila je i njegovo povlačenje.

Đoković je rekao da mu je žao svih onih koji očekuju da se Novak povuče, jer kako sam kaže, to se uskoro neće dogoditi.

- Kažu mi: osvojio si zlato, osvojio si sve, reci "zbogom". Sa druge strane, neki misle da bi trebalo da nastavim dokle god mislim da mogu da budem favorit za grend slem titule. Ja sam bliže ovim drugima. Možda se predomislim, ne znam, ali zasad osećam da želim da nastavim. Još koliko? Putovanja i pronalaženje motiva padaju mi sve teže. Nije lako, pogotovo s decom, ne želim da budem odsutan od kuće dugo, ali i dalje imam nešto što me pokreće. Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vreme - kazao je Novak za "La nasion" pa dodao:

- U dubini duše osećam da mogu da osvojim još grend slem titula. Ono što me i dalje motiviše da se takmičim, naročito na slemovima, jeste osećaj da sam kandidat za osvajanje tih trofeja. Takođe, volim da nastupam u Dejvis kupu za Srbiju, sa kojom sam 2010. osvojio to takmičenje - dodao je srpski teniser.