NARODNI POSLANIK UGLJEŠA GRGUR ZA KURIR: Obilazim Srbiju jer poslanik ne treba sedi samo u skupštini

Kurir Televizija

Privatni detektiv iz Novog Sada, Uglješa Grgur, od kada je postao narodni poslanik, gotovo svakodnevno se oglašava u javnosti povodom raznih problema sa kojim se suočavaju građani. Poznat je po velikoj borbi protiv rada privatnih izvršitelja i zašititi građana kojima preti oduzimanje imovine, ali i snažnoj podršci koju pruža politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

-Kada sam ušao u politiku shvatio sam da je susret sa narodom najvažniji. Zato četiri puta nedeljno putujem po Srbiji i kao narodni poslanik razgovaram na ljudima i pomažem koliko mogu, u rešavanju njihovih problema. Mnogi se čude mojim aktivnostima, jer poslanike viđaju uglavnom na zasedanjima Skupštine Srbije - priča Grgur koji je na listi SNS i dodaje:

-Znate li kako je govorio Vuk Stefanović Karadžić: "Ne brini ti, brajko moj, hoće li narod propasti ili neće, nego radi ono što si ti kadar! Pa ako svako uradi onoliko koliko je kadar, neće narod nikad propasti!". Samo radim ono za šta me moj narod birao i što je moja dužnost kao narodnog poslanika - da služim mom narodu i prateći politiku predsednika Vučića svaki dan radim u interesu građana. Neka svako tako radi, kao što sam citira velikog Vuka Karadžića, onoliko koliko je kadar i neće biti nikakve zebnje za budućnost.

Kurir Televizija 

Naš sagovornik zalaže se formiranje Anketnog odbora u Skupštini Srbije kako bi se ispitao rad privatnih izvršitelja:

- Način sprovodenja Zakona o izvršenju i obezbeđenju od strane privatnih izvršitelja trenutno je jedan od najaktuelnijih problema ogromnog broja naših građana koji ostaju bez prihoda, domova i parčeta hleba. Tražio sam i još uvek tražim da Skupština Srbije formira Anketni odbor kako bi se sagledalo stanje stvari u slučaju narodne pljačke. Predlažem vraćanje nadležnosti izvršenja sudskim izvršiteljima pod nadzorom Ministarstva pravde. Sudski izvršitelji bi radili svoj posao pod nadzorom države i time bi se sprecila zlouptreba.

Grgur se osvrnuo i na teške optužbe gradonačelnika Sinja, hrvatskog političara i ratnog veternana Mirka Bulja na račun predsednika Srbije:

-S obzirom da su mediji preneli da sam najavio da ću ići u Sinj da pogledam u oči gradonačelnika ovog mesta i da ga pitam šta on to ima protiv mog predsednika - da, tačno je, idem u Sinj! Volim ljude da pogledam u oči, ne da okolišam, već da pitam direktno šta on to ima protiv čoveka koji propagira mir i prosperitet, da ga pitam šta je to što on ima protiv našeg predsednika - rekao je on i dodao:
-Mojih pet Grgura u Jasenovcu su pobile ustaše. R.N.

Osudio napade

Podrška Jeleni S. Spasić i Kuriru

Narodni poslanik najoštrije je osudio nedavne napade na novinarku Kurira Jelenu S. Spasić od strane braće Rajić:
-Ovo nasilje nad časnom novinarkom Kurira, Jelenom S. Spasić me zabrinjava i to je vid zastrašivanja lično nje i medija. Dajem punu podršku Jeleni i Kuriru i tražim hitnu reakciju nadležnih organa.

O novom direktoru "Srbijašuma"

Stigao je posle cunamija

Grgur kaže da je dolazak Krste Janjuševića na čelo JKP "Srbijašume" pravi potez.
-Znate kako izgleda kada negde u svetu dode neka humanitarna misija posle cunamija da počne od početka da radi i gradi devastirano područje, e tako je i Krsto Janjušević došao kao spas za ovo strateški važno Javno preduzeće da domaćinskim upravljanjem postavi stvari na svoje mesto. Da se nastavilo sa starim kadrom upravljanja, ne da ne bi ostalo šuma, već lista na listu ne bi bilo! Siguran sam da će svojom mudrošću i pragmatičnim pristupom poslu Janjušević rapidno ići napred i postaviti stanje stvari u "Srbijašume" na jedan domaćinski nivo, jer je i sam on iz domaćinske kuće i čovek od velikog ugleda - rekao je Grgur.