OTKRIVENA POSLEDNJA PORUKA KOJU JE OTAC POSLAO VANJI NOĆ PRE UBISTVA: "Predvideo je događaje, vodio se instinktom iz kriminalističkih filmova! Ponašao se čudno"

Slučaj koji je šokirao čitav region

MUP Severne Makedonije/Youtube/light2tube

Danas je u Makedoniji počelo suđenje za otmicu i ubistvo male Vanje Gorčevske, koja je svirepo oteta ispred svog stana u Skoplju i ubijena potom nadomak prestonice Severne Makedonije.

Nestanak devojčice 27. novembra prošle godine digao je ceo region na noge, a šokantno otkriće 3. decembra, kada su njeno i telo Panča Žežovskog iz Velesa pronađeni i kada je ustanovljeno da su dva ubistva povezana, otvorilo je Pandorinu kutiju.

Načelnik odeljenja za nasilne zločine Dejan Dimovski, rekao je da je dva sata nakon otmice ćerke Vanje, Aleksandar Gorčevski u 9.15, 27. novembra prošle godine viđen kako sa svojim vozilom prolazi pored hotela "Aleksandar palas" ka Kačaničkom putu.

printscreen MUP Severne Makedonije 

To je isti put kojim su išli Citroen i Renault Kangoo ranije nakon Vanjine otmice. Dimovski je u sudnici rekao i da je tokom ispitivanja Gorčevskog upitan kako je znao u kom pravcu da se kreće da bi locirao Vanju, na šta je on odgovorio da je, vođen kriminalističkim filmovima, zaključio da se kidnaper uvek kreće ka najbližoj granici, ali, međutim, nije otišao tamo jer je bila gužva.

"Bilo je čudno. Predvideo je događaje. Prvo je rekao da je kidnapovana, a zatim ubijena. Velimir i Bore su rekli da znaju da je Vanjin otac rekao Palču da će devojčica biti sama kada krene u školu. Naše sumnje su se povećale. Nismo znali zašto bi otac bio umešan", rekao je Dejan Dimovski, načelnik SVR Skoplje.

Njihovim izjavama i razumnim razumevanjem svih ovih okolnosti moglo bi se zaključiti da je sumnjiv, ali ga nismo optužili, rekao je Dimovski pred sudom.

Svedočio je i da su u telefonu Zoričine majke pronašli poruku poslatu veče pre otmice.

Bila je to kopija komunikacije Vanje i Aleksandra na društvenim mrežama. U poruci joj je napisao da će sutra biti hladno i da se zato obavezno toplo obuče.

printscreen MUP Severne Makedonije, Printscreen/Youtube/ Телма ТВ / Telma TV 

Načelnik je pomenuo i obrisanu poruku u Viber grupi roditelja iz Vanjinog razreda u kojoj je Aleksandar napisao "Reci mi koliko ti treba novca". Prema rečima Dimovskog, očigledno je pogrešio grupu.

Advokat Gjorčevskog je, pak, rekao da je poruka nešto sasvim drugo.

Svedočio je i Zoričin stric Mitko Lazarov, koji je kobnog dana tragao ta devojčicom, na mestu gde je ona poslednji put viđena.

Zatekao je Aleksandra samog u vozilu i pitao ga šta je bilo.

"Aleksandar mi je rekao da će se ubiti ako ubiju Vanju", rekao je Mitko.

On je zatim dodao da se Aleksandar tog dana jako čudno ponašao.

U fokusu današnjeg suđenja najviše je bila uloga Gjorčevskog u otmici ćerke.

Suđenje se nastavlja 13. novembra.

Kurir.rs/Telegraf