Milićević uručio udžbenike i zastave deci koja pohađaju dopunske škole u Italiji

Naša misija je jasna – omogućiti našoj deci u inostranstvu, da kroz učenje srpskog jezika, upoznaju najvrednija dela srpske kulturne baštine i time održe trajnu vezu sa svojom otadžbinom, poručio je ministar Milićević.

Printscreen Ministarstvo bez portfelja

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti Republike Srbije sa dijasporom, sinoć je u Konzulatu Srbije u Milanu uručio udžbenike i zastave naše zemlje deci koja pohađaju dopunske škole u Italiji.

"Danas govorimo o jednoj od najvažnijih tema za naš narod koji živi van Srbije - očuvanju srpskog jezika, kulture i identiteta među mladim naraštajima. Kontinuirano održavanje i razvijanje veza svakog pripadnika srpskog naroda sa svojom matičnom državom nije samo želja, već i obaveza prema budućim generacijama. Naša misija je jasna – omogućiti našoj deci u inostranstvu, da kroz učenje srpskog jezika, upoznaju najvrednija dela srpske kulturne baštine i time održe trajnu vezu sa svojom otadžbinom", rekao je Milićević, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Printscreen Ministarstvo bez portfelja 

 Te veze, posebno kroz obrazovni sistem, igraju ključnu ulogu u jačanju svesti o nacionalnom i kulturnom identitetu, istakao je ministar i dodao da je doprinos dopunskih škola posebno značajan, ne samo u očuvanju jezika, već i u približavanju kulturnih i istorijskih vrednosti Srbije.

Kurir.rs