ŽRTVE DŽONIJA SA VRAČARA LIKVIDIRANE PO UGLEDU NA BELIVUKA! Jednog našli raskomadanog u plitkom grobu i bez odeće, drugi dobio metak u sačekuši!

"Vračarska grupa" na čelu sa Nikolom Vušovićem sumnjiči se za tri ubistva, a svaka likvidacija bila je monstruoznija od prethodne.

Kurir, Privatna Arhiva

Nikola Vušović, poznatiji kao Ludi Džoni ili Džoni sa Vračara, sumnjiči se da stoji iza četiri pokušaja ubistva, ali i čak tri monstruozna ubistva, kada su likvidirani Aleksandar Šarac, Aleksandar Halabrin i Dragan Ristić. Sva tri ubistva pripisana su "vračarskoj" grupi na čijem čelu je bio upravo Vušović, a koja je označena kao organak "kavačkog" klana odbeglog Radoja Zvicera.

Likvidacija plaćena 50.000 evra

Aleksandar Šarac (35) likvidiran je u oktobru 2020. godine, zbog sumnje da je sarađivao sa "škaljarskim" klanom. Svedok saradnik Srđan Lalić otkrio je da iza ubistva Šarca stoji upravo Nikola Vušović. Lalić je do detalja opisao kako su pokušali da ga namame preko skaj telefona škaljarca Mila Radulovića Kapetana, kog su Belivuk i Miljković oteli u Crnoj Gori.

Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić  Aleksandar Šarac

Međutim, Šarac na to nije naseo, ali istrajni u nameri, pomenuta kriminalna grupa nastavila je da prati svaki korak Šarca u nameri da ga likvidiraju. 

- Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača - otkrio je Lalić.

 Lalić je u svedočenju šokirao tvrdeći da je Aleksandra Šarca u Ušće namamio Nikola Kačarević.

- Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao mu 50.000 evra. To znam jer se Radoje Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača - otkrio je Lalić.

Raskomadano telo u plitkom grobu

Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika našao se na spisku nestalih pre 4 godine, a o njegovoj sudbini ništa se nije znalo dva meseca. Međutim, 16. maja 2020. godine telo Halabrina pronađeno je raskomadano u Sopotu u plitkom grobu u livadi u Parcanima.

Privatna Arhiva, Jelena Rafailović  Aleksandar Halabrin

Noge i trup su bili u zemlji, gornji deo tela je bio otkriven, a takođe imao je prostrelnu ranu na glavi, a istražiteljima je zapalo za oko da je ova likvidacija urađena po ugledu na ubistva Belivukovog klana, budući da su i Belivukove žrtve završavale na sličan način. Leš bez odeće pronašao je čobanin koji je napasao koze.

Prema navodima optužnice, Vladimir Kovačević zvani Kovač je namamio Halabrina u stan na Banjici u kom je i ubijen.

- Rekao mi je da je otišao u Beograd da se nađe s prijateljima, da je dobro i da ćemo se čuti kasnije - rekla je svojevremeno njegova majka, na jednom od suđenja "vračarcima" istakla je da je "monstrum Vladimir Kovačević zvani Kovač s kojim se njen sin družio nekoliko meseci, poslednji koji ga je video na Banjici" .

Sačekuša

Dragan Ristić (61) inače, kum poznatog kriminalca 90-ih, Željka Rutovića, ubijen je u sačekuši 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici. Ristić zvani Čađo, našao se takođe na crnom spisku za čije se likvidacije sumnjiči Vušovićev klan.

Printscreen, Tamara Trajković  Dragan Ristić

Kao direktni izvšrilac, optužen je Vuk Ursulov, kom se na teret stavlja da je kobnog dana po nalogu Vušovića, u blizini kuće u kojoj je Ristić živeo, sačekao da on uđe u svoj automobil i krene, kako bi isfingirao udes i izašao iz kola, a onda u njega ispalio osam hitaca.

 - Ristić je izašao iz svog „audija“, kao i suvozač iz automobila „pasat“, koji ga je udario na uglu Smederevskog puta i Ulice proleterskih brigada. Napadač mu je tada pucao u glavu i grudi, a potom ga „overio“ - podseća izvor.

Inače, kao motiv za ubistvo Čađe, prema optužnici, navodi se to što su pripadnici kriminalne grupe smatrali da ih je sin pokojnog, Milutin Ristić, "cinkario" u sudskom postupku u kom su zajedno bili optuženi. Stoga su navodno planirali da mu ubiju oca, a potom i njega.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"MOGUĆE DA ĆE SE MILJKOVIĆ POJAVITI KAO SVEDOK NA SUĐENJU VRAČARSKOJ GRUPI!" Advokat o vezi Vračaraca sa Miljkovićem i Belivukom  Kurir teleivizija