Ćerka čuvenog glumačkog para na televiziji nakon 3 decenije: Povukla se u jeku slave, a sad glumi moćnu ženu (FOTO)

Ivana je oživela lik Julijane Lule Vučo, supruge jugoslovenskog književnika Aleksandra Vuča, kog u "Nobelovcu" tumači Svetozar Cvetković.

Printscreen RTS

Na Prvom programu RTS-a, emitovane su već četiri epizode serije "Nobelovac", čiji je autorski tim osam godina prikupljao građu i konsultovao sve raspoložive izvore kako bi što autentičnije predstavili ličnost Iva Andrića.

Gledaoci su kroz emitovane epizode imali priliku da se upoznaju sa katalogom ličnosti koje su bile deo epohe našeg najpoznatijeg književnika, a ovo ostvarenje dalo je priliku mnogim glumcima da prvi put ili nakon dužeg vremena zablistaju na televiziji.

RTS 

Koga sve gledamo u seriji "Nobelovac"

Publika je imala priliku da u "Nobelovcu", već u prvoj epizodi, nakon 30 godina pauze, vidi glumicuVesnu Pećanac.

U seriji je kao jedini i pravi izbor zablistala i bosanskohercegovačka glumica Selma Alispahić,i to u ulozi Andrićeve supruge, Milice Babić.

RTS 

Svoj trenutak u narednim epizodama dobiće i mladi hrvatski glumac Igor Jurinić, koji će se naći u roli mladog Iva Andrića.

Posebno mesto u srcu publike zauzela je glumica Aleksandra Pleskonjić Ilić, koja tumači čuvenu Isidoru Sekulić.

Ivana Žigon u seriji nakon gotovo tri decenije

Među nabrojanim imenima, upisalo se ime i glumice Ivane Žigon, kćerke čuvenog glumačkog para Steve i Jelene Žigon.

Printscreen RTS  Ivana Žigon i Svetozar Cvetković u seriji "Nobelovac"

Ivana je oživela lik Julijane Lule Vučo, supruge jugoslovenskog književnika Aleksandra Vuča, kog u "Nobelovcu" tumači Svetozar Cvetković.

Ivana Žigon poslednji put se pojavila na filmu 2004. godine, a u seriji davne 1996. godine.

ATA images 

Televizijska publika ovu damu nije imala priliku duže vreme da gleda na malim ekranima, što se promenilo u 4. epizodi serije "Nobelovac", koja nosi naziv "Svečanost".

Ko je bila Julijana Lula Vučo?

Julijana Lula Vučo bila je modiskinja i publicista. Školovala se u Beogradu, Nici i Parizu, gde je završila dve godine Medicinskog fakulteta.

Gordan Jović/ Rts 

Zajedno sa suprugom Aleksandrom Vučom vratila se u Beograd 1920. U porodičnim i prijateljskim vezama sa članovima beogradske nadrealističke grupe, povremeno je učestvovala u umetničkim i organizacionim aktivnostima.

Bavila se modom i radeći sa Elzom Pops, samostalno je otvorila krojačku radnju za ženska odela u porodičnom stanu u Gospodar Jevremovoj 32a, u Beogradu.

RTS 

Posle II svetskog rata posvetila se izdavačkom poslu. Bila je urednica modnog lista "Ukus".

Zajedno sa Milicom Babić, suprugom Iva Andrića, objavila je publikacije "Lepo i praktično odevanje" i "Savremeni kuvar".

Učestvovala je u osnivanju knjižara "Kultura" i "Jugoslovenska knjiga", kao i u organizovanju izložbe Umetnost na tlu Jugoslavije, održane u Parizu i Rimu.

Bila je zaposlena u Izdavačkom preduzeću "Jugoslavija", a radila je i na redigovanju izdanja književnih dela svoga supruga Aleksandra Vuča.

(Kurir.rs/ Srbijadanas/ L. S.)

Bonus video

This browser does not support the video element.

Tihomir Stanić o seriji o Andriću: Ovo je dug prema našoj kulturi i istoriji  Kurir televizija