"ŠABAN U TRENUTKU TRAGEDIJE NIJE IMAO NIKAKVE VELIKE PARE" Novinari otvoreno o teorijama zavera: Ne postoji dokazi koji objašnjavaju kako je Toše nastradao

Voditelji emisije na Kurir televiziji Goran Jovanović, Ivan Kleut, Olivija Jontić i Milica Stanimirović dotakli su se aktuelnih šoubiznis tema, a posebno su se osvrnuli i na 17-godišnjicu od smrti makedonskog pevača

Marina Lopičić, Zorana Jevtić, westfalen-blatt.de, STRINGER / AFP / Profimedia

Kao i svakog vikenda od 15 časova, emisija "Stars specijal" i ovog puta donela je najinteresantnije i najintrigantnije priče iz sveta javnih ličnosti.

Naši voditelji Goran Jovanović, Ivan Kleut, Olivija Jontić i Milica Stanimirović nastavili su da uzburkavaju estradu i izmeštaju javne ličnosti iz zone komfora.

Kurir Televizija 

 U emisiji se najpre govorilo o Radiši Trajkoviću Đaniju i njegovim javnim hvaljenjem da kupuje skup nakit brenda "kartije" svojoj supruzi Slađi, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama. Bilo je reči i o svetskoj šoubiz vesti broj jedan - tragičnoj smrti muzičara Lijama Pejna, bivšeg člana grupe "One Direction" u Argentini, a koji se godinama borio sa depresijom, alkoholom i narkoticima.

Damir Dervišagić 

Goran Jovanović posebno se osvrnuo i na izjavu Goce Tržan da je depresija bolest dosade, što su mnogi u javnosti žestoko iskritikovali.

- Pravo da kažu baš sve što misle imaju samo deca ili ljudi koji imaju uverenje, odnosno šifru. Svi ostali koji su zrele i odrasle osobe, moramo kontrolisati šta pričamo i ne moramo baš sve što mislimo da iznesemo. Pošto se Gordana Tržan ne vodi ni kao jedno, a siguran sam ni kao drugo, moj joj je prijateljski savet da se nekad treba iskontrolisati, a naročito na teme na koje fakat nisi stručan - poručio je voditelj.

Profimedia Kurir TV 

Kako se ove nedelje navršilo 17 godina od smrti Tošeta Proeskog,makedonski novinar Zoran Božinovski ispričao je za Kurir da je pokojni pevač navodno bio žrtva svojih najbližih saradnika, menadžerke Ljiljane Petrović, koja je bila u autu s pevačem tog kobnog jutra, i Lasta Nikolovskog. Ovo je bila i glavna tema u subotnjoj emisiji.

- Ukoliko je stvarno sve što je rekao Božinovski tačno, to je jako strašno. Ta Ljiljana je meni od početka... Nešto mi tu ne škripi i ne leži kad je ta žena u pitanju. I nemoguće je da se ona za sve ove godine ne oglasi - rekla je Jontićeva, a Kleut je istakao da je pevačeva smrt nenadoknadiv gubitak za muziku.

- Nevezano sad za priču oko Tošetove menadžerke i ekipe, ima nekih stvari koje nas dovode u situaciju da posumnjamo da tu nešto nije kako treba. U krajnjem slučaju, sigurno je da nije urađeno kako treba. Tad je već uveliko bio 21. vek i tehnologije su već uveliko postojale, tako da je postojao način da se vozač kamiona uključi putem video-linka ili da se taj čovek dovede u sud u Skuplju. Šta god da je istina oko ove priče, činjenica je da su mnogo toga u proceduri propustili i da je bilo velikih grešaka koje sad možemo analizirati da li su bile slučajne ili namerne. Meni je najupečatljivije ostalo od ovog šta je pričao novinar kad je rekao da ga optužuju da tvrdi da je Toše živ, a on kaže da tvrdi da ne postoji dokaz da je on te noći stradao. Ukoliko je većina ovih navoda tačno, činjenica je da zbog procedure koja nije urađena kako treba, ne postoji dokaz niti papiri koji bi to potvrdili. To je ono što će uvek buditi sumnju kod ovog slučaja - istakao je Jovanović, pa dodao:

westfalen-blatt.de, Vladimir Šporčić 

- Ja nisam zagovornik teorija zavere jer sam ja lično doživeo takve priče kada je bila pogibija Šabana Šaulića. Tada su naši vrli novinari krenuli svoje fantazmagorije o tome kako su pare letele po auto-putu kad se desila ta tragedija. Kao neko ko je živeo i radio sa Šabanom, reći ću da nikad kod sebe nije imao nikakve velike pare. Nikada ih nije nosio i nije voleo da ih ima kod sebe. Onda su krenule priče zašto, te ne znam ovi, te ne znam oni, pa da je pevao u konkurentskom lokalu... Brate, bio je pijani i drogirani Turčin i namestilo se - rekao je Gorana i dodao:

- Oni su nekoliko minuta stajali na sred nemačkog auto-puta kao poslednji u redu i ovo je bio prvi auto koji je naišao na njih na tako zauzetom putu jer je pre toga bila nesreća ispred. Bio je zastoj i zato je nemačka hitna pomoć reagovala u roku od par minuta i smestili su ga u helikopter. Sve se desilo tako pred očima policije i opet su krenule priče ko zna ko stoji iza toga - dodao je Goran.

Screenshot, Mondo/Stefan Stojanović 

Poslednja tema emisije bila su vanbračna estradna deca. Voditelji su pomenuli primer Dženana Lončarevića koji je nedavno posle razvoda opet postao otac i to po četvrti put.

- Dženan o toj temi ne želi dalje da priča, ali je svestan da nas to najviše zanima, pa ume malo da pecne - istakla je na kraju Stanimirovićeva.

Kurir Televizija 

Kurir.rs

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Toše Proeski  Kurir televizija