JURILI GA, SUSTIGLI I KRVNIČKI IZMASAKRIRALI: Ubijen visoki zvaničnik opozicije nakon filmske potere, isplivali jezivi snimci (UZNEMIRUJUĆE)

Printscreen X

Naoružani napadači su posle potere automobilima u glavnom gradu Mozambika, Maputuu, ubili savetnika vodećeg političara opozicije i još jednog njenog visokog zvaničnika, saopštila je danas njihova stranka.

Mozambik čeka rezultate izbora koji su izazvali tvrdnje o nameštanju glasanja i gušenju opozicije.

Napadači iz dva vozila su prošle noći posle ulične jurnjave sustigli i izrešetali automobil Elvina Diasa, advokata i savetnika opozicionog predsedničkog kandidata Venansija Mondlanea, i Paula Guambea, višeg člana i portparola PODEMOS-a koje su ubili, saopštila je ta opoziciona stranka.

PODEMOS je relativno nova opoziciona stranka koja je na izborima 9. oktobra osporila 49-godišnju vladavinu partije Front za oslobođenje Mozambika (Frelimo).

Mondlane, PODEMOS i druge opozicione stranke optužile su Frelimo za izbornu prevaru i nameštanje izbora.

Po preliminarnim rezultatima, kandidat Frelimoa Danijel Čapo je na čelu u predsedničkoj trci. Konačni rezultati izbora trebalo bi da budu objavljeni sledeće nedelje.

Očekuje se da će Čapo biti proglašen pobednikom i na dužnosti naslediti Filipea Njusija koji je predsednik Mozambika bio u dva mandata što je najviše što je dopušteno.

Kurir.rs/Beta/AP/Preneo: D. P.