SA 16 GODINA JE POSTALA ČLANICA BENDA KOJI JE HARAO OSAMDESETIH: Brzo je osvojila srce bivše Juge, evo kako sada izgleda pevačica grupe provokativnog naziva

Ona je jednom prilikom govorila o svojim počecima, pa priznala da je na prve nastupe odlazila u pratnji mame

Printscreen

Anja Rupel stekla je veliku popularnost osamdesetih u grupi „Videoseks“ koju su 1983. godine osnovali Iztok Turk i Janez Križaj.

Pevačica je imala svega 16 godina kada je prošla audiciju i postala pevačica, a zajedno su objavili pet albuma.

Ona je jednom prilikom govorila o svojim počecima, pa priznala da je na prve nastupe odlazila u pratnji mame.

„Meni se baš nije sviđalo da nastupam sa 16 godina pod imenom ‘Videoseks’, jer šta će reći baka, tata, učitelji u školi itd. Jasno je da je to asociralo na neki video i seks, nešto o čemu 16-godišnjakinja baš i ne govori, a imali smo i malo problema s imenom u početku, recimo došli smo u Sarajevo na koncert i oni su očekivali nekakav seks šou-program. Ali, kad je ‘Videoseks’ postao brend, više se niko nije bavio značenjem tog imena“, rekla je Anja u jednom intervjuu, preneli su domaći mediji.

Početkom devedesetih se grupa raspala, a Anja je nastavila da se bavi muzikom, ali unutar rodne države – Slovenije, te se u drugim zemljama malo toga zna o njoj.

Antonio Ahel/ATAImages 

Međutim, ona je nedavno došla u Beograd, gde je prisustvovala modnoj reviji u čast Slađane Milošević, te je domaća publika imala priliku posle dužeg vremena da je vidi.

Podsetimo, Anja se udala za svoju gimnazijalsku ljubav, Aleša Klinara, sa kojim ima ćerku Lunu i koji je napisao gotovo sve pesme u njenoj karijeri.

„Zabavljali smo se jednu godinu u gimnaziji, onda je on otišao jer je malo stariji od mene pa je otišao u vojsku, a nastavili smo ’91. Te godine smo snimali na Alešovu inicijativu pesmu ‘Svobodno sunce’ za Slovenski bend ejd ’91, a svi muzičari su pevali pesmu u studiju i tamo je nekako opet nešto preskočilo, šta ja znam, tako je očigledno trebalo da bude i sad smo već, ma bolje da ne računam koliko godina zajedno“, ispričala je ona pre nekoliko godina.

Antonio Ahel/ATAImages 

Među najznačajnijim saradnjama sa drugim izvođačima su joj duet sa Tošetom proeskim „Krajnje vrijeme“ i saradnja sa bendom „Lajbah“ na pesmi „Across The Universe“.

Neke od najpoznatijih pesama grupe „Videoseks“ jesu „Moderna devojka“, „Zemlja pleše“, „Detektivska priča“, „Tko je zgazio gospođu Mjesec“ i druge.

Kurir.rs/Nova

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

STARS EP 405  Kurir TV