SIMANIĆ PROŠAO KROZ PAKAO, PA OPET ZABLISTAO NA TERENU! Oglasio se doktor koji mu je najviše pomogao kada je ostao bez bubrega: "Rade se analize, sve se prati"

Boriša Simanić još jednom je oduševio ljubitelje košarke, ali ne samo njih.

Igokea / Nikola Vuruna Boriša Simanić, Igokea, ABA liga

Momak koji je pre nešto više od godinu dana na Svetskom prvenstvu izgubio bubreg, odigrao je fantastičnu utakmicu, bio je najefikasniji u ekipi Igokee, koja je u ABA ligi savladala Cedevitu Olimpiju.

Boriša je meč završio sa 22 poena, uz šest skokova i jednom blokadom. U dosadašnjem delu sezone u regionalnom takmičenju beleži odlične brojke, prosečno je na parketu skoro 25 minuta, a za to vreme ima učinak od 10,4 poena i 3,6 skokova.

Petar Aleksić 

Doktor Dragan Radovanović, član medicinskog tima reprezentacije Srbije, koji je najzaslužniji što je čitava priča oko Simanića imala hepiend, od početka je govorio da će Boriša moći da igra košarku i da ga gubitak bubrega neće sprečiti da nastavi s karijerom. To se ispostavilo kao tačno. Doktor Radovanović za Kurir kaže da je u stalnom kontaktu sa igračem Igokee.

- On igra, prati se njegovo zdravstveno stanje. Rade se analize krvi, snimanja, tako da je sve pod kontrolom - kaže za Kurir doktor Radovanović.

Na pitanje da li je očekivao da će Simanić već početkom sezone prikazivati ovako dobre partije, odgovara:
- To je upravo život, nema šta dalje da se komentariše. Važno da je sve lepo ispalo i da ide u dobrom pravcu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Boriša Simanić stigao na proslavu  Kurir televizija