BARSELONA SE KONAČNO KOMPLETIRA: Gavi, Olmo i Lopez blizu povratka na teren, Jamal spreman da igra!

Hansi Flik: Gavi, Olmo i Lopez blizu povratka na teren, Jamal spreman da igra

Xavi Urgeles/ZUMA Press Wire/Shu/Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Barselone Gavi, Dani Olmo i Fermin Lopez blizu su povratka na teren nakon povreda, izjavio je  trener španskog kluba Hansi Flik pred utakmicu protiv Sevilje u La Ligi.Flik je rekao da će Gavi, koji nije odigrao utakmicu više od godinu dana, biti "na klupi" u nedelju protiv Sevilje i da mu oporavak ide dobro.

"Zaista mu ide dobro, volim da ga gledam kako trenira jer zaista ima izuzetan mentalitet, stvarno je dobra stvar što ću moći da računam na njega i da vidim njegov kvalitet", kazao je trener Barselone.

Flik je dodao da će Fermin Lopez, koji se oporavlja od povrede desne butine, biti "na raspolaganju" protiv Sevilje, dok će Dani Olmo morati da sačeka utakmicu Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena u sredu da se vrati na teren.

Barselona, koja je prva na tabeli La Lige sa 24 boda, će dočekati Sevilju u nedelju i Bajern iz Minhena u sredu, dok će 26. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Real Madrida u La Ligi.

Trener Barselone odbacio je mogućnost da protiv Sevilje odmori Lamina Jamala, koji je propustio utakmicu reprezentacije Španije protiv Srbije u Ligi nacija zbog bolova u mišićima, i rekao da se Jamal "dobro oporavio" i da je "spreman" za igru, zahvaljujući selektoru Luisu de la Fuenteu koji ga je pustio.

Flik je rekao i da će golman Inaki Pena početi utakmicu protiv Bajerna, uprkos dolasku bivšeg golmana Arsenala i Juventusa Vojćeha Ščesnija.

Ranije danas, predsednik Barsleone Žoan Laporta dobio je validaciju klupskih računa na Generalnoj skupštini, osiguravajući da je Barselona, koja pokušava da povrati finansijsku stabilnost, "zalečila ranu koja krvari od 2017. godine".

"Nalazimo se u fundamentalnom trenutku u našoj istoriji i vratili smo se na prvo mesto u svetu bez gubitka identiteta. Barselona je ponovo cenjena u celom svetu", naveo je Laporta.

Kurir sport