TRAMP HTEO ILON MASKA ZA POTPREDSEDNIKA, ALI JEDNA PRAVNA STVAR KOPČA! Stručnjaci bez dileme: Ovo mu je obećao ako pobedi na predsedničkim izborima, ŠOK!

JIM WATSON / AFP / Profimedia, Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Milijarder Ilon Mask dao je tokom tri meseca oko 75 miliona dolara za podršku kampanji Donalda Trampa. Savezni finansijski izveštaji Sjedinjenih Država ističu kako je milijarder postao ključan u naporima republikanskog kandidata da pobedi na predsedničkim izborima 5. novembra.

Da li otvorena i velika podrška jednog od najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svetu, otvara vrata sigurne pobede, između ostalog, razgovarali su gosti vikend specijala "Pulsa Srbije" koji vodi Kruna Una Mitrović na Kurir televiziji. 

Stručnjaci koji su analizirali situaciju u SAD uoči izbora bili su Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko američkog prijateljstva i Zoran Vuletić, Građanski Demokratski Forum.

Vuletić je pričao o novcu koji je Ilon Mask uložio:

This browser does not support the video element.

Evo šta je Donald Tramp obećao Ilon Masku ako postane predsednik  Kurir televizija

-To je značajna suma i veliki podsticaj kampanji Trampa, mene to nije iznenadilo jer se Mask odavno orijentisao kao neko ko podržava Trampa i njegovu, po meni čudnu, viziju Amerike i poslovanja. Međutim, to je njegov izbor, mislim da će značajno da mu pomogne, a da li će uspeti videćemo za dve nedelje i koji dan.

Marinković je spomenuo odnos Haris i Trampa:

- Mislim da će u toku narednih dana sve više biti izjava i poruka koje su maliciozne i koje imaju za cilj da omalovaže protivkandidata. Bitno je napomenuti da obe strane upotrebljuju svoja najjača oružja. U finišu kampanje se uključio i Barak Obama, koji ima i dalje ozbiljan rejting i podršku, a posebno demokratskih birača, a koji može da doprinese Kamali Haris da animira one za koje se bore oba kandidata, odnonso oni neopredeljeni. Sa druge strane, Trampa je podržao Ilon Mask, a Trampov tim je dogovorio sa Maskom da ako on pobedi da će mu dati veoma značajnu ulogu u američkoj administraciji koja podrazumeva kontrolu nad javnom i državnom administracijom. Siguran sam da bi Tramp uzeo Maska za potpredsedničkog kandidata ako bi to bilo moguće, mada je to pravno nemoguće jer Mask nije rođen u Americi, nego u Južnoafričkoj Republici. Samo mogu da zamislim kako bi taj dvojac izgledao.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

INTERVJU SA MASKOM BILA POGREŠNA ODLUKA? Eksperti detaljno ANALIZIRALI izjave Trampa: Ovo će doneti VIŠE ŠTETE nego koristi  Kurir televizija