RUSI ULAZE U VOZDVIŽENKU: Zauzimanje koje će značiti napredovanje ka Konstantiovki i Časovom Jaru

Ova saobraćajnica je magistralni put, koji vodi od Pokrovska do Bahmuta. Ovaj put se sliva u sva druga mesta duž fronta koja su imala značajniju ulogu u ratu.

Shutterstock, x/brk_kosova

Put T 0504 je najznačajnija saobraćajnica za snabdevanje odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Donbasu.

Ova saobraćajnica je magistralni put, koji vodi od Pokrovska do Bahmuta. Ovaj put se sliva u sva druga mesta duž fronta koja su imala značajniju ulogu u ratu.

Pre nekoliko meseci se činilo da će je Rusi definitivno i preseći kod sela Vozdviženka. Ipak, to napredovanje je zaustavljeno.

Naknadno su Oružane snage Rusije stigle i do Pokrovska. Tada su sa juga ponovo prišle magistrali, u pravcu sela Malinovka. Sada, posle meseci mirovanja, Rusi su opet krenuli na selo Vozdviženka.

Shutterstock 

Zauzimanje puta T 0504 donosi Oružananim snagama Ruske Federacije mnogo benefita. Ne samo u predstojećim borbama za Konstantiovku i Časov Jar, već u perspektivi i za Slavjansk i Kramatorsk.

Trenutno su u toku borbe za Toreck.

Ova saobraćajnica je njemu najpotrebnija. Toreck je sada ubedljivo najveć grad u kojem se vode borbe, a da je tako daleko na istoku i direktno zavisi od ovog puta.

Sada je neophodno videti da li će se Rusi zadržati na posednutom i uspeti da provale do puta T-0504. Imaju dva pravca, Malinovka ili Vozdviženka. Izgleda da su im šanse iz pravca Vozdviženke sada bolje. U slučaju uspeha, ovaj prodor će po OSU logistički pomutiti celokupnu sliku preostalog dela Donbasa oko Slavjanska i Krematorska.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P. 

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Stručnjaci: Koliko je blizu primirje Ukrajine i Rusije?  Kurir televizija