MANIFESTACIJA KOJA PROMOVIŠE SPORT I ZDRAVLJE: Takmičenje u 4 sportske discipline, koje naglašava značaj fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja (VIDEO)

Shutterstock

KRAGUJEVAC - Društvo za borbu protiv šećerne bolesti organizovalo je tradicionalnu zdravstveno sportsku manifestaciju u Kragujevcu.

Takmičenje u četiri sportske discipline, koje naglašava značaj fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja, i ovog puta okupio je veliki broj učesnika, prvenstveno dece.

Kompleks na kojem se nalaze Sportski centar Iskra i fudbalski teren koji koriste klubovi Jadran i Vašarište ponovo je bio ispunjen decom i ljubiteljima sporta.

Na programu je bilo takmičenje u fudbalu, streličarstvu, boćanju i šahu.

Prisutni su imali priliku i da provere zdravstvene parametre u skladu sa ciljem događaja, a to je da se promoviše značaj fizičke aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Manifestaciju su podržale zdravstvene ustanove – Institut za javno zdravlje, Zavod za urgentnu medicinu i Dom zdravlja, kao i sportski klubovi, a organizovana je i bezglutenska radionica.

Manifestaciju je svojim nastupom uveličao ansambl „Smilje“.

Organizatori su uručili zahvalnice donatorima i ustanovama koji podržavaju organizaciju ovog zdravstveno sportskog događaja.

Kurir.rs/RTK