NENORMALNO I NEMORALNO! Na šta liče ovi silni milioni za Sinera, Đokovića, Nadala, Alkaraza... Za sat vremena tenisa uzeli sumanute svote novca!

Instagram Prinscreen

Jedan meč - 1.500.000 evra. Za sat vremena na terenu dvojica teniskih asova inkasirala su po milion i po evra. Nije li to previše?

I tenis je pao pred milionima koji su stavljeni na tacnu iz arapskog sveta. Bezobrazna ponuda, izgleda, nije mogla da bude odbijena od strane šest teniskih asova.

Oni su pristali da dođu u Rijad i odigraju jedan ili dva meča za sumu od 1.500.000 evra. Pa, tako smo bili svedoci da su Medvedev i Rune zaradili pomenuti novac za nešto više od sat vremena koji su bili na terenu u egzibicionom mečevima.

Turnir "Slem šest kraljeva" predstavlja sve suprotno od želje mnogih u svetu tenisa da se ravnopravnije deli novac. To je jedna od vodilja i organizacije PTPA u kojoj aktivnu ulogu ima Novak Đoković.

Od tenisa mogu da "žive" samo oni iz svetskog vrha, a za ostatak karavana to je puko preživljavanje... Ako se nastavi ovako nenormalno plaćanje samo onih najboljih - teniseri koji nisu u top 50 ostaće, kao i da sada, na margini.

Kakav bi odjek u svetu sporta imala odluka nekog od šestorice velikih asova u vidu odgovora - NE, na arapske milione? Nema sumnje ogroman, ali očito niko od njih nije bio spreman da se odrekne tog novca, zarad interesa sporta.

Zbog svega ovoga što se desilo u Rijadu bilo bi dobro da u budućnosti slušamo manje moralisanja od strane najboljih tenisera na planeti. Naravno, osim u slučaju da odluče da deo od ove zarade proslede na adrese onih koji nisu deo svetskog teniskog vrha.

Rijadom i njemu sličnim turnirama dodatno se pravi jaz u tenisu i dodatno se udaljava od ideje da u tenisu "ima mesta" (čitaj: novca) i za one koji nisu u 20 ili 50 najboljih.

Kurir sport