ISTORIJSKA KONFERENCIJA SVETISLAVA PEŠIĆA! Selektor produžio ugovor, pa poslao moćne poruke Zvezdi i Partizanu: Reprezentacija mora da igra u najjačem sastavu!

Starsport

Svetislav Pešić ostaje na klupi Srbije! Trofejni stručnjak produžio je  ugovor sa KSS, a tom prilikom se i obratio javnosti.

- Nadam se da sam ovim ispunio želju igrača, saveza, Nebojše, javnosti i svih navijača. Moraće posle mene neko drugi da taj kontinuitet nastavi. Sada nam predstoji jedan rad - rekao je Pešić.

U celoj priči selektor očekuje veliku pomoć Zvezde i Partizana:

- Ako se ne ujedine klupske zastave u zastavu Srbije - neće biti rezultata. To moramo smo da znamo i da budemo toga svesni. Čeka nas nimalo lak proces, trudićemo se... Moraće i Zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tima za Dansku, ako ne 3 igrača, onda jedan ili dva, da napravimo ekipu koja će biti kompetitivna. Uspesi reprezentacije su važni za sve klubove i oni moraju da to znaju. U svakoj utakmici reprezentacija mora da izađe u najboljem sastavu koji ima - jasan je predvodnik "orlova".

Šta je sve pričao selektor, ali i predsednik saveza Nebojša Čović - pročitajte u lajv blogu Kurira.

Uživo
12:44

Čović: Vratiti kult reprezentaciji

"Jako je važno da postepno vratimo kult reprezentacije. Dogovorom sa Pešićem imamo veliki faktor mogućnost da ne bude više otkaza, niti razmišljanja oko igranja za reprezentaciju", rekao je predsednik KSS.

12:37

Da li ću se baviti naslednikom? Neću!

"Znate li zašto neću da se bavim naslednikom? To predsednik zna i vrlo glasno sam to rekao. Tražim ljude koje znam i koji će meni da pomognu. Ovde sam da se kvalifikujemo i da probamo da osvojimo neku medalju, a svima nam je želja da to bude zlato. Time se bavim. Ako predsednik mene pita u tom procesu ko bi mogao da nastavi ovo što smo započeli, naravno da ću da dam svoj stav...", reči su selektora Srbije.

Starsport 

12:34

Imamo 4 stuba košarke u Srbiji

"KSS prvi, košarkaška liga Srbije i Crvena zvezda i Partizan - to su stubovi naše košarke. Oni moraju da se dogovoraju. Bez sistema i dogovora i kompromisa nemoguće je praviti rezultate sa reprezentacijom, nemoguće je razvijati košarku u Srbiju, ali je nemoguće i da Zvezde i Partizan imaju rezultate kakve žele", jasna je Čović.

12:31

Nije da nisam hteo da nastavim...

"Ispunio sam svima želju, ali i meni naravno. Nije baš da nisam hteo da nastavim, ali... Došli su neki novi ljudi, postavljaju svoj sistem, drago mi je da žele da vodim reprezentaciju. To je za mene priznanje i motivacija".

12:29

Da li će biti mesta za Simanića?

"Radujemo se zbog svega što se sada dešava! Evo 22 poena, trojke 6-5, sigurno je i on kandidat, samo neka nastavi u ovakvom stilu kako se vratio".

Starsport 

12:27

Nema dogovora FIBA i Evroliga

"Nema još uvek dogovora, 21. novembra se igra redovno kolo Evrolige, a toga dana igramo i mi... Nadamo se da će Partizan i Zvezda imati razumevanja".

12:24

Znače mi reči igrača...

"Nije baš uvek dobro kada te igrači previše žele i hvale, ali stvorilo je jedno uzajamno poverenje, poprilično dobro smo se povezali. Prepreke koje smo imali na putu do cilja smo prevazišli. To je bio jedan proces u kojem svi učestvujemo. Naravno, da mi znače te reči igrača. Ponekad je u reprezentaciji važnije pravljenje timske hemije od onoga igrači donose. U reprezentaciji ne igraju najbolje po statističkim podacima, nego oni koji se najbolje između sebe dopunjuju", reči su Pešića.

12:18

Protiv Letonije 500 gledalaca, a protiv Finske 8.000

"Na početku ciklusa protiv Letonije gledalo nas je 500 ljudi, a na kraju sa Finskom 8.000... Voleo bih da sada protiv Danske imamo opet isto 8.000 navijača uz nas", poruka je Pešića.

12:15

Kakva poruka Pešića!

"Ako se ne ujedine klupske zastave u zastavu Srbije - neće biti rezultata. To moramo smo da znamo i da budemo toga svesni. Čeka nas nimalo lak proces, trudićemo se... Moraće i Zvezda i Partizan da učestvuju u formiranju tima za Dansku, ako ne 3 igrača, onda jedan ili dva, da napravimo ekipu koja će biti kompetitivna. Uspesi reprezentacije su važni za sve klubove i oni moraju da to znaju. U svakoj utakmici reprezentacija mora da izađe u najboljem sastavu koji ima."

12:12

Najveći uspeh - kvalifikacije za SP

Plasman na Svetsko prvenstvo u Manili smatram najvećim uspehom celog našeg tima, "stafa" do trenera do doktora. Ceo sistem nam je bio protivnik, u celom sistemu su 43 igrača prošla kroz proces kvalifikacija. Svaki "prozor" i svaki protivnik - druga ekipa. Ovo vam kažem, jer nas ponovo očekuju dosta izazovne kvalifikacije. Naši igrači, koji su toliko radosti doneli ovog leta ljubiteljima košarke, na njih ponovo nećemo moći da računamo. Zvezda - Partizan igraju istog dana kada mi igramo u Kopenhagenu. Treba napraviti ekipu i otići pobediti u Danskoj. 

12:09

"Nadam se da sam ispunio želju"

Nadam se da sam ovim ispunio želju igrača, saveza, Nebojše, javnosti i svih navijača. Moraće posle mene neko drugi da taj kontinuitet nastavi. Sada nam predstoji jedan rad, neću više da vas gnjavim... Iako smo i ranije dobro radili i igrali fantastično Evropsko prvenstvo, osam poslednjih minuta protiv Italije nismo odigrali kako smo želeli, nismo otišli dalje... Uvek sam za proces, a taj proces znači i te čuvene kvalifikacije, koje su za nas prilično komplikovane.

12:07

Pešić: Imao sam druge planove...

"Imao sam druge planove i ciljeve, ali uspeli smo da to na neki način regulišemo. Hvala na strepljenju KSS, nije bilo tu nekih pregovora kako se to obično radi, već su to bili razgovori. Mislio sam da su moje obaveze prema srpskoj košarci i reprezentaciji završene, ali eko nikad ne reci nikad."

12:06

Ugovor na godinu dana!

Nebojša Čović je otkrio da ugovor sa selektor važi godinu dana, ali da je želja da se i posle toga nastavi saradnja...

12:04

Čović: Produžilo se sve...

"Razgovori sa gospodinom Pešićem su trajali već duže vreme. Meni je jako drago što se nastavila saradanja. Jako važno za nas kao košarkašku naciju je da smo obezbedili kontinuitet svega što je urađeno u prethodnom periodu. Ovo je bila žela i nacije i igrača.

11:59

Očekujemo početak konferencije

Čeka se obraćanje Pešića, Čovića i Krstića