JEDAN DETALJ POSEBNO ZAPADA ZA OKO! Šta je to žena ubijenog vođe Hamasa nosila u ruci dok su bežali kroz tunel? (VIDEO)

Izraelska vojska je kasnije potvrdila spekulacije koje su se pojavile na internetu

Youtube

Izraelski vojni portparol za arapski jezik Avihaj Adrae je izjavio danas da se na snimku bekstva vođe Hamasa Jahje Sinvara sa porodicom, u tunele uoči 7. oktobra prošle godine vidi da njegova supruga u ruci nosi tašnu "Hermes Birkin" čija je cena 32.000 dolara.

Toj tvrdnji su prethodile spekulacije na internetu o skupoj tašni, prenose izraelski mediji.

Potpukovnik Adrae je na platformi Iks tašnu uporedio sa siromaštvom većine stanovnika Gaze, koji, kako je napisao, "nemaju dovoljno novca za hranu".

Izraelska vojska je sinoć objavila snimak Sinvara, ubijenog u nedavnoj izraelskoj vojnoj operaciji na jugu Gaze u Rafi, kako beži noseći zalihe u kompleks tunela ispod Kan Junisa tokom noći pre napada na jug Izraela koji je on organizovao.

Oko 1.200 osoba je ubijeno, većinom civila i više od 250 je oteto u tom napadu posle kojeg je izbio rat u Gazi.Više od 42.500 Palestinca poginulo je izraelskoj ofanzivi iz vazduha i sa kopna, najviše žena i dece.

Objavljivanju snimka, pronađenog u Gazi pre nekoliko meseci, prethodili su pokušaji nekih pristalica Hamasa da prikažu fotografije poslednjih trenutaka Sinvara kao dokaz herojske smrti lidera koji se borio do poslednjeg daha.

Vojna obaveštajna služba Izraela tvrdi da se on uglavnom krio pod zemljom između Kan Junisa i Rafe i da je izašao samo da bi pobegao praćen telohraniteljima sa dokumentima, oružjem i novcem, rekao je glavni vojni portparol kontra - admiral Daniel Hagari na konferenciji za novinare.

- Čak i uoči brutalnog masakra, Sinvar je bio zauzet svojim preživljavanjem i preživljavanjem svoje porodice - rekao je Hagari prikazujući snimak i dodao da su nekoliko sati pre masakra Sinvar i njegova porodica sami pobegli u tunel.

Youtube/ All Israel News 

Hagari je rekao i da je Sinvar satima išao napred - nazad sa vrećama hrane, vodom, jastucima, televizorom, madracima potrebnim za dug boravak.

Printskrin Twiter 

Izraelska vojska je u februaru stigla do "podzemne tvrđave" koju je Sinvar izgradio u Kan Junisu, ali njega nije bilo, rekao je Hagari.

Izraelske snage su nekoliko puta bile vrlo blizu Sinvara i stizale do mesta gde se nalazi ubrzo nakon što je uspevao da pobegne. Ofanziva u Kan Junisu je navodno naterala vođu Hamasa da pobegne u Rafu gde se krio u tunelu u kvartu Tel Sultan.

U sredu su izraelski vojnici primetili tri naoružana čoveka u blizini i sukobila se sa njima. Jedan od njih, za kojeg se kasnije ispostavilo da je Sinvar se odvojio i vojnci su ga ubili.

To je navodno bio prvi put da se Sinvar koji se godinu dana krio ispod zemlje suočio s izraelskim snagama u Gazi i kada je eliminisan, rekao je portparol.

(Kurir.rs/Beta)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Stručnjaci za Kurir: Šta ubistvo vođe Hamasa znači za Izrael?  Kurir televizija