"Dedina šupa je pristojnijeg izgleda, ovo ne vredi 30 evra!" Oglas za stan u Nišu raspametio Srbe: Poludeli zbog cene i... Sramota! FOTO

Pojedini stanodavci podigli su cene kirija zbog veće potražnje studenata

Shutterstock

Studenti koji nisu uspeli da pronađu stan pre početka akademske godine još uvek pretražuju oglase, zovu vlasnike i nadaju se da će naći pristojnu nekretninu i prihvatljiv iznos najma. Stanodavci su ovaj period godine kada je veća potražnja za stanovima iskoristili da podignu i iznose. Mnogi su uspeli da izdaju po većoj ceni, ali na oglasima ima dosta ponuda za izdavanje stanova koje i dalje šokiraju podstanare.

Na Fejsbuk grupi Izdavanje stanova Niš pojavila se objava koja je razbesnela članove. Naime, radi se o fotografijama stana na kojima se vidi star, neuredan prostor koji se izdaje za čak 300 evra za porodicu odnosno za studente ukupno 260 evra.

- Izdajem studio u epicentru Niša na Kalač brdu pet minuta pešaka od centra. U prizemlju porodične kuće na spratu smo ja, žena i dva deteta, na drugom snajka, brat i četiri deteta. 31 metar kvadratni ima poseban parking iza zgrade. Grejanje ne ja TA peć koji treba da se popravi, računi su niski. Ima nova veš-mašina. Cena 300 evra za porodicu ili za dva studenta po 130 evra po studentu - napisao je vlasnik i pokrenuo lavinu reakcija.

Printscreen/ Facebook/ Izdavanje stanova Niš 

Mnogi su smatrali da je ovo šala, ali bilo je i onih koji su oštro reagovali u komentarima.

- Da li je ovo ozbiljno ili šala. Sa Kalač brda do centra treba dvadesetak minuta minimum, a autobusi odozgo idu na sat vremena i vikendom ređe. Strašno je i tužno šta i ko sve postoji - piše u prvom komentaru, a u drugom stoji:

- Depozit tri kirije unapred. Ovo ne vredi ni 30 evra!

Jedan korisnik je napisao i da ovaj iznos najma plaćaju podstanari u Beču. 

- Sram vas bilo ovo je rupa od stana. Dedina stara šupa je pristojnijeg izgleda samo što tamo miševi žive za džabe - glasi jedan od komentara, a u narednom stoji:

- Da li je moguće da neko izdaje ovo. Ja kuče ne bi pustila da živi ovde.

This browser does not support the video element.

"STANOVI SU ISTO KAO I ROBA NA PIJACI, ILI ĆEŠ MANJE JESTI ILI PRESKOČITI" Kurir istražuje: Zašto je broj stambenih kredita U PADU  Kurir TV