MASAKR U KUPJANSKU, RUSI KRENULI U DESANT PREKO REKE OSKIL! Desetine mrtvih i ranjenih, ukrajinski bataljon Ahil objavio snimke uništenja neprijatelja (VIDEO)

Ukrajinska vojska sprečila ruski pokušaj prelaska reke Oskil u Kupjansku

Twitter

Oleksandr Pivnenko, komandant Nacionalne garde Ukrajine, objavio je da su njegove trupe u sektoru Kupjanska u Harkovskoj oblasti zaustavile ofanzivu Rusa koji su pokušali da zauzmu prelaz preko reke Oskil i odseku mostobran ukrajinske vojske na levoj obali.

Ukrinform prenosi da je Pivnenko to saopštio na Telegramu.

- Rusi su pokušali da zauzmu prelaz preko reke Oskil i odseku mostobran Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali. Oklopna vozila i pešadija koji su jurišali u tom smeru odbijeni su zajedničkim naporima brigade Ahil Oružanih snaga Ukrajine, gardista iz brigade Burevli i pograničnih gardista iz brigade Pomsta, kao i padobranskih snaga 77. desantne brigade - naveo je Pivnenko.

  Navodi se da je uništeno ukupno osam pešadijskih borbenih vozila i tri tenka, kao i da je oštećeno šest borbenih vozila pešadije.

- Ubijen je 21 pripadnik invazionih trupa, a 26 njih je ranjeno - zaključio je Pivnenko.

Ukrinform navodi da su juče na frontu zabeležena 164 borbena okršaja ukrajinskih i ruskih snaga.

(Kurir.rs/Ukrinform/Preveo i priredio: N. V.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO JE UKRAJINSKA OFANZIVA PROBILA RUSKU ODBRANU? Eksperti tvrde: Imali satelitske snimke i podatke, RUSI UHVAĆENI NA SPAVANJU   Kurir televizija