PLATIO OTMIČARIMA 400.000 EVRA, PA UHAPŠEN U SRBIJI! Rumunski tajkun odmah po izručenju pušten iz pritvora, otkrio DETALJE KIDNAPOVANJA

MUP Srbije/Youtube/CLUJUST

Kontroverzni rumunski tajkun, Adrijan Marcijan, pušten je iz pritvora i tvrdi da je on taj koji je oslobodio decu iz ruku otmičara kao i da im je platio ogromnu svotu novca da bi bili slobodni.

Marcijana terete da je svoje troje maloletne dece ilegalno preveo preko granice i doveo u Srbiju, gde je kasnije i uhapšen.

Posle skoro 36 sati otkako je doveden iz Srbije u Rumuniju, Adrijan Marcijan je slobodan čovek, a za sudiju koji ga je pustio kaže da je "profesionalac".

Marcijanov advokat je rekao da je ovo "pravilno rešenje i da je sudija odbio predlog za preventivno hapšenje".

"Rešenje koje je doneo prikazuje stvarnost kakva jeste i u postupku su ispoštovane procedure na pravičan način", rekao je Eugen Jordančesku, avokat optuženog Adrijana.

MUP Srbije 

"Pogrešno je sve predstavljeno, čekamo razmatranje sudije i onda ćemo shvatiti više", rekla je Marija Vasi, advokat.

Izvor blizak Marcijanu rekao je da je otac platio 400.000 evra da njegova deca budu oslobođena.

"Plaćam za svoju decu bez obzira na sve. Istina je da sam platio", rekao je Adrijan.

Na slobodu je pušten je i navodni saučesnik, sin vlasnika kuće u Santandreju u kojoj su deca boravila.

"Sigurno je imao saučesnike. Italijani koji su kidnapovali moju decu pišu poruke na rumunskom, sa rumunskim slovima", rekla je majka Roksana.

Zadak istražitelja je da utvrde ko je kidnapovao decu i kako su izvedena iz kuće.

Podsetimo, Adrijan je 15. oktobra obavestio javnost da su mu deca oteta, a deca su prema nekim saznanjima iz istrage poslednji put viđena 13. oktobra na benzinskoj pumpi. Oni su se nalazili u automobilu koji je pripadao njihovom ocu, a za volanom je bio neko blizak.

MUP Srbije 

Isti taj čovek je kasnije viđen kod Đerdapa 1, na granici sa Srbijom. Hipoteza istražitelja je da su mališani napustili zemlju u kamionu, gde su bili sakriveni.

Najstariji sin biznismena je uveren da je celu ovu situaciju organizovao baš njegov otac.

Adrijan Martijan i njegova bivša supruga već dve godine se bore za starateljstvo nad troje dece. Pošto ga je nalog sprečio da priđe na više od 120 metara od dece, biznismen je decu smestio u kuću, gde ih je čuvala dadilja. Živeo je u prikolici u blizini.

"Ne mislim da je Martijan spavao u prikolici, udaljenoj 120 metara. Apsolutno sam uverena da je spavao u kući sa decom. To je, kažem, vrlo jasan dokaz kršenja ovog naređenja. A ovakva situacija je isključivo zbog nemogućnosti i neaktivnosti nadležnih da preduzmu zakonske mere", rekla je Delija Bota, advokat majke dece.

Ako se ispostavi da je milioner umešan u nestanak dece, može biti optužen za otmicu. Pored toga, prekršio je naređenje o zabrani prilaska i samo za to mu preti kazna do 5 godina zatvora.