SEDAM GODINA OSTOJE MIJAILOVIĆA NA ČELU PARTIZANA! Pitamo Grobare: Da li ste zadovoljni učinjenim ili ne?

Starsport

Na današnji dan 2017. godine, Ostoja Mijailović je postao predsednik KK Partizan. Čovek koji je u tom trenutku bio malo poznat košarkaškoj javnosti, preuzeo je crno-bele u sezoni 2017-18, sa ozbiljnim dugovima i perspektivom koja nije obećavala svetlu budućnost.

Kao najveći uspeh Uprave na čelu sa Mijailovićem, definitivno se izdvaja saniranje dugova i finansijska stabilizacija Kluba. Od situacije u kojoj su crno-beli imali budžet od 1,3 miliona evra i dugovanja prema stotinak igrača i trenera, danas KK Partizan prema rečima Ostoje Mijailovića raspolaže budžetom od 23 miliona evra, od čega na ispunjenu Beogradsku arenu zarađuje skoro 10 miliona evra godišnje.

Nedavno, sam Mijailović je objavio i da je Partizan isplatio kompletan poreski dug koji je pritiskao KK Partizan skoro dve decenije i bivao uvećavan. Iako je plaćanje poreza normalna stvar, u srpskom sportu klubovi često imaju poreski dug pa je primer KK Partizan koji je sve platio gotovo jedinstven.

Starsport© 

SPORTSKI REZULTATI, TRINKIJERIJEVA ERA, KOVID, PA DOLAZAK ŽELJKA

U trenutku kada je Ostoja Mijailović preuzeo KK Partizan, trener crno-belih je bio Miroslav Muta Nikolić. Nakon loših rezultata, Nikolića brzo menja Nenad Čanak koji osvaja Kup Radovoj Korać 2018.

Nakon Čanka, na klupu Partizana je seo Andrea Trinkijeri koji crno-belima donosi još dva Kupa "Radivoj Korać" i Superkup ABA lige, uz lidersku poziciju u Evrokupu i ABA ligi u trenutku prekida sezone zbog Kovida.

Sezonu nakon toga, Trinkijeri odlazi u Bajern a crno-bele te godine predvode Vlado Šćepanović, Sašo Filipovski i na kraju Aleksandar Matović, uz veoma slabe rezultate.

Ipak, tokom "Kovid sezone" gde se igralo bez publike, Ostoja Mijailović je na mesto sportskog direktora postavio Zorana Savića, kao uvod u ono što će uslediti u junu 2021 - Povratak Željka Obradovića!

Za tri sezone sa Obradovićem na klupi, crno-beli osvajaju jednu titulu prvaka ABA lige, ali postaju i redovan učesnik Evrolige, koja sa ponosom koristi materijale sa utakmica Partizana i ističe da su crno-beli podigli gledanost ovog takmičenja.

Rezime - sedam godina uz pet trofeja, redovno učešće u Evroligi i finansijsku stabilnost.

Šta navijači Partizana kažu? Pitamo vas za komentar.