Direktor UKC Niš Perišić oštar: Dr Dragan Milić ostvaruje jedva jednu operaciju dnevno, to je poslednji čovek koji sme da se oglašava po pitanju lista čekanja!

Direktor UKC Niš Zoran Perišić reagovao je na optužbe direktora Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragana Milića da je i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovoran za liste čekanja u zdravstvu.

Zorana Jevtić

Direktor UKC Niš Zoran Perišić reagovao je na optužbe direktora Klinike za kardiohirurgiju u Nišu Dragana Milića da je i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovoran za liste čekanja u zdravstvu.

- Došlo je vreme da kažemo istinu o Draganu Miliću i njegovoj priči o listama čekanja. Ovo je istina koju građani Srbije moraju da znaju u odnosu na njegove politikanske nastupe. Sa dve operacione sale i šest kardihirurga i kompletno obučenim timovima za intervenciju rezultati rada dr Milića su sledeći - za 252 radna dana urađene su 282 kardiohirurške intervencije. Dakle, u zgradi koju je izgradila država Srbija, opremila je najsavremenijom opremom država Srbija, sa kadrom u čije školovanje i usavršavanje je država Srbija uložila svoja sredstva, rukovodilac ove ustanove dr Milić ostvaruje jedva jedva jednu operaciju dnevno - naglasio je prof. dr Zoran Perišić i dodao:

Zorana Jevtić 

- Šta se za to vreme dešava u drugoj operacionoj sali, šta se radi osim jedne operacije dnevno u celoj klinici za koju se lobira da postane Institut? Neka se raspita dr Milić koliko dnevno i koliko zahtevnih imaju operacija Institut Dedinje i Institut Kamenica dok on obavlja jednu dnevno u dve operacione sale sa šest obučenih kardiohirurga i kompletnim timovima! To je, definitivno, poslednji čovek u zdravstvu koji sme da se oglašava po pitanju lista čekanja, jer on ni u redovnom radu ne može da postigne ono za šta je plaćen od građana Srbije. Sve ostalo se svodi na jeftino politikanstvo - rekao je direktor UKC Niš.

Kurir Televizija 

Podsetimo, dr Dragan Milić rekao je za Fonet da odgovornost za liste čekanja u zdravstvu snosi i sam ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je najavio da će već u januaru biti ukinute liste čekanja za operaciju katarakte, magnetnu rezonancu i koronarografiju, a za godinu i po i za ortopedske operacije.

Ne propustite