Nišlije napravile aplikaciju koja pomaže pri ankcioznosti i depresiji! Jedan od kreatora ovog sistema otkrio: Lako je dostupno, više je od same edukacije!

Kurir Televizija

Često se govori o lošem uticaju novih tehnologija, pametnih telefona i interneta, na mentalno zdravlje. Međutim, niški tim psihoterapeuta je našao način da baš uz pomoć ovih alata pomogne građanima.

Naime, tim stručnjaka napravio je aplikaciju koja pomaže u borbi protiv neuroza, a više o tome proveravala je novinarka Emilija Andrejević sa sagovornikom, psihoterapeutom Žarkom Petrovićem, tvorcem ove aplikacije.

This browser does not support the video element.

Nišlije napravile aplikaciju koja pomaže pri ankcioznosti i depresiji!  Kurir televizija

- To je projekat i zove se "Psychotherapy Toolkit" razvijali smo je dve i po godine, iako je plan bio šest meseci, kako bi ona izašla u formi koja je zadovoljavajuća. To znači da ona ima 25 tehnika, pokriva osnovne, srednje i one komplikovane. Trenutno pokriva tri poremećaja, a to su ankciozno panični, depresija i iskaranje na poslu. Aplikacija je mahom besplatna, dok se jedna trećina naplaćuje. Naš kabinet se borio da bude potpuno besplatna, ali niti jedna stvar ne može da egzistira sama po sebi, plan je da svakog meseca dodajemo nekoliko tehnika, a za to je potreban taj finansijski momenat - rekao je Petrović, pa zaključio:

- U svakom slučaju, to je ideja, manja je od psihoterapije, a više od same edukacije. To su proverene i legitimne tehnike, a upakovane tako da ljudima budu odmah i lako dostupne, gde god da se nalaze mogu da imaju pristup.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"DECI OD 6 DO 10 GODINA TREBA OGRANIČITI PRISTUP DRUŠTVENIM MREŽAMA!" Psihoterapeut: Strah može da sačuva decu od mnogih stvari  Kurir televizija