"ČOVEK SA DEVET ŽIVOTA..." Ovaj škaljarac uspeo više puta da izbegne metak Džonija sa Vračara! Vođa vračaraca posle ovoga odustao i dao se u bekstvo

Miloš Nilović je dobro poznat policiji. Hapšen je 2017. godine sa još devet osoba, koje su se dovodile u vezu sa "škaljarskim" klanom.

Facebook, Screenshot

Akcija praćenja i hapšenja Nikole Vušovića sprovedena je u najvećoj tajnosti, a naši istražitelji su u saradnji sa drugim zemljama vešto radili na tome da dođu do odbeglog vođe "vračaraca", čija se grupa tereti za tri likvidacije i pet pokušaja ubistava. Jedan od tih pokušaja dogodio se u bašti kafića na Vračaru kada su "vračarci" pokušali da ubiju Miloša Nilovića zvanog Runjo za koga se smatra da je član "škaljarskog klana". Nilović je prvi put izbegao metak 1. decembra 2018. godine u kafiću na Zvezdari, kada je sedeo u društvu vlasnika kafića.

- Dvojica maskiranih egzekutora upali su tog dana u kafić i izrešetali vlasnika, dok je Nilović uspeo da se sakrije iza šanka i izbegne smrt - podseća naš sagovornik.

Facebook  Nilović i Vušović

Upad u kafić

Dve godine kasnije, Nilović se ponovo našao na meti kada je maskirani i naoružani napadač usred dana ušetao u baštu kafića na Vračaru s namerom da likvidira Nilovića.

- Prema optužnici podignutoj protiv pripadnika takozvanog "vračarskog klana", Vušović je dugo pratio kretanje Nilovića koji je bio je izuzetno oprezan posle ubistva vlasnika kafića na Zvezdari. Na osnovu prepiske na "skaj" aplikaciji može da se pretpostavi da je Vušović članovima grupe koje je angažovao, a u kojoj su bili Nedeljko Todorović, Radivoje Jovanović i Ivo Bukljaš, naredio da ubiju Nilovića. Za tu likvidaciju je bio spreman da izdvoji čak 150.000 evra - rekao je sagovornik.

Svako od pomenutih članova grupe imao je poseban zadatak. Pored Todorovića, koji je, navodno, trebalo da sazna kuda se Nilović kreće, Bukljaš je imao zadatak da obezbedi oružje, a Jovanović pucača. Angažovan je Miloš Miljanović koji je maskiran i naoružan upao u kafić, ali nije pucao zato što nije video Nilovića koji se odmah sakrio iza šanka. Ubrzo posle ovog događaja Miljanović je uhapšen i nakon toga osuđen na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.


Miloš Nilović: Čovek sa devet života

Miloš Nilović je dobro poznat policiji. Hapšen je 2017. godine kada je sa još devet osoba, koje su se dovodile u vezu sa "škaljarskim" klanom, priveden u novobeogradskom restoranu "Durmitor", ali je kasnije oslobođen. Zbog toga što je preživeo mnogobrojne pokušaje Vušovića da ga likvidira, u podzemlju je označen kao "čovek sa devet života".

Na tome su se Vušovićevi pokušaji očigledno zaustavili, s obzirom na to da je i sam imao velikih problema zbog niza krivičnih dela i optužbi da je organizovao kriminalnu grupu sa odbeglim Radojem Zvicerom.