PUPS U RAZGOVORU S GRAĐANIMA ŠIROM SRBIJE

Risto Kostov


Goati: I sada, na dan kada je oslobođen Beograd, podsećamo: sloboda i demokratija ne mogu jedno bez drugog. I zato, nastavljamo sa demokratskom praksom da čujemo ocene građana Srbije i najozbiljnije razmotrimo sve njihove zahteve

Risto Kostov 

Miholjsko okupljanje PUPS-a pod sloganom „Oči u oči s građanima Srbije i posle izbora“ i ovog, trećeg po redu oktobarskog vikenda, održano je u srpskoj prestonici ali i u svim većim gradovima – od Zrenjanina do Vranja i od Užica do Knjaževca.

Risto Kostov 


„Naša – PUPS-ova spremnost da se i posle izbora permanentno srećemo s građanima predstavlja neophodan vid demokratskog delovanja. Da ih čujemo i najozbiljnije razmotrimo njihove inicijative kako bismo u institucijama gde smo zastupljeni, u Vladi, Skupštini, lokalnim samoupravama, mogli valjano da zastupamo njihove, više nego legitimne, interese. Interese – i penzionera i poljoprivrednika i zaposlenih! - izjavio je prof. dr Vladimir Goati, potpredsednik PUPS-a i predsednik Gradskog odbora Beograda prilikom spontanog susreta sa grupom studenata u podnožju starog Savskog mosta u Beogradu.

Risto Kostov 


I dodao: „Mislim tu na uvođenje novih instituta socijalne politike koje je inicirao predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, a to su, pre svega, 13-ta penzija za penzionere sa najmanjim primanjima i socijalna garantovana penzija u iznosu ne manjem od 150 evra za one koji nisu penzioneri i nikada to neće biti, a stariji su od 65 godina.

Risto Kostov 


Mislim i na još energičnije okretanje ka ruralnim delovima zemlje sa snažnijom finansijskom podrškom seoskim domaćinstvima i na našu zajedničku, svenarodnu podršku misiji naseljavanja praznih seoskih kuća. Ali i na punu podršku inicijativi za pokretanje nedostajućih privrednih aktivnosti neophodnih za opstanak jednog sela.

Risto Kostov 


I posebno, u ovom aktuelnom političkom trenutku, kada su u pitanju zaposleni – naši radnici, tu u prvi plan stavljamo internu i eksternu korporativnu društvenu odgovornost: dostojanstven položaj radnika i puna briga o okruženju. I sve to mora da bude primereno standardima 21. veka!“ – bio je kategoričan Goati.


U tradicionalnom „Miholjskom okupljanju PUPS-a“, učestvovali su svi članovi Predsedništva i Izvršnog odbora, kao i rukovodstva i aktivisti svih opštinskih i gradskih odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda-a - njih 145, među kojima: Beograd, Novi Sad, Užice, Niš, Sremska Mitrovica, Čačak, Leskovac, Požarevac, Kraljevo, Valjevo, Knjaževac, Pančevo, Zrenjanin, Ruma, Smederevo, Vranje...


Informativna služba PUPS – Solidarnost i pravda