Roditelji napravili dramu jer im zabranili ulazak u svlačionice dece sportista! Hteli da uđu da presvuku decu, a tu nije kraj...

Prema mišljenju psihologa roditelji time deci čine medveđu uslugu

T. Ilić

Prvi rezultati ovogodišnjeg testiranja prvaka pokazali su da predškolci imaju problem sa pažnjom, ne poštuju pravila, ne umeju da izraze svoje misli i osećanja, a nisu ni samostalni. Prema mišljenju psihologa roditelji su ti koji im čine medveđu uslugu jer im umesto njih vezuju im pertle, zakopčavaju jaknu, oblače ih pa čak i dopunjuju rečenice kad govore...

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika upravo oko ovog problema. Roditelji navodno oblače i decu koja imaju čak deset godina.

- Danas na utakmici bio rat sa par roditelja dece iz gostujuće ekipe jer im nije dozvoljeno da uđu u svačionice da (paj sad) presvuku decu! (Radi se o deci od 10 godina) - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara:

Shutterstock 

- Jadna ta deca, sportisti - napisala je jedna zabrinuta majka koja je potvrdila da ovaj problem postoji i naglasila da su nam deca nesamostalna upravo zbog preterane brige mama i tata:

- To je baš poenta priče - potvrdio je autor objave.

- Deca koja se godinama bave sportom, neki od njih i pet godina i onda neke moraju mama i tata da obuku za utakmicu!

Zbog ove situacije mnogi su napisali svoje iskustvo koje su imali sa decom i metodama vaspitanja.

- Moja ćerka koja nema još ni četiri se oblači već duže vreme sama, stane pored vrata i viče da požurimo jer žuri u školu. Ne shvatam neke ljude - objasnila je jedna majka.

This browser does not support the video element.

Psiholog izneo analizu: Da li je vaspitanje roditelja moglo da stvori ovakvog monstruma?  Kurir televizija