OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE KAŠĆELAN UHAPŠEN NA ZATVORSKOJ KAPIJI: Jedan od vođa kavačkog klana vraćen iza rešetaka zbog trostrukog ubistva!

Slobodanu Kašćelanu lisice na ruke stavljene su na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, a iako nadležni nisu pojasnili zbog čega je Kotoranin ponovo lišen slobode, prema nezvaničnim informacijama, radi se o trostrukom ubistvu.

Printscreen, Profimedia

Slobodan Kašćelan, jedan od vođa i bliskih saradnika odbeglog kavčanina Radoja Zvicera, našao se nakratko na slobodi, međutim, ponovo je uhapšen na vratima zatvora, a kako prenose crnogorski mediji, Kašćelanu su lisice stavljene na ruke zbog trostrukog ubistva!

- Lisice na ruke stavljene su mu na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga je u međuvremenu procesuiralo za više teških krivičnih dela. Prema nezvaničnim saznanjima, u pritvor je vraćen zbog optužbi za trostruko ubistvo - škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije, kao i za otmicu, a potom i likvidaciju jednog od vođa barske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Mila Radulovića zvanog Kapetan - pišu Vijesti.

Privatna Arhiva  Kašćelan i Zvicer

Za trostruko ubistvo tužilaštvo tereti Kašćelana, Radoja Zvicera i 29 članova njihove kriminalne organizacije. Tužioci tvrde da su članovi te kriminalne organizacije i Milan Vujotić, Nenad Neno Kaluđerović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Stevan Kraljević, Vladimir Vučković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Darko Prelević, Darko Perović, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Radoje Živković, Dragan Knežević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Borko Bešović i Bojan Bešović.

Podsećanja radi, Kašćelan koji je označen kao jedan od vođa "kavačkog" klana, zajedno sa odbeglim Radojem Zvicerom, pušten je nakon što je istekao rok za donošenje presude. Ipak, nedugo nakon toga, on je ponovo uhapšen i to na vratima zatvora. 

Član Zvicerove organizacije, Kašćelan je navodno postao druge polovine 2020. godine kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije. Cilj kriminalne organizacije svodio se na međunarodni šverc velikih količina droge, ubistava, i drugih teških krivičnih dela. 

Inače, atentat na Kašćelana pokušan je još 2016. godine u Novom Sadu kada je na njega pucano sa motora dok je bio u automobilu sa još jednom osobom.

Crnogorosko tužilaštvo došlo je tada do podatka da je za ubistvo Kašćelana i Radoja Zvicera nudjeno četiri miliona evra, zbog čega se navodno Slobodan Kašćelan tada zarekao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce".