"BUDUĆNOST MAKEDONIJE U EVROPSKOJ UNIJI": Premijer Mickoski se oglasio sa Evropskog samita u Salcburgu, nije koristio zvanično ime zemlje

Severnomakedonski premijer Hristijan Mickoski na Evropskom samitu u Salcburgu

Beta

Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski potvrdio je danas na Evropskom samitu u Salcburgu, u Austriji, da je budućnost njegove zemlje u Evropskoj uniji (EU) i da je na tom putu napravila mnoge ustupke.

"Istakao sam da je budućnost Makedonije u Evropskoj uniji i da je na tom putu ova zemlja napravila brojne ustupke i korake koji dokazuju našu posvećenost evropskoj budućnosti. Ono što nedostaje jeste volja praćena delima da se region istinski pomeri iz evropske čekaonice ka ostvarenju evropske budućnosti", napisao je Mickoski na Fejsbuku.

Premijer Severne Makedonije je napisao da je u izlaganju na panelu 20. Evropskog samita u Salcburgu, posvećenom EU i reformama na tom putu, istakao da je "budućnost regiona u ekonomskoj i političkoj transformaciji i međusobnom povezivanju".

Ta manifestacija koju organizuje Institut regiona Evrope (IRE) - Evropski kongres - sa oko 700 gostiju i preko 60 govornika iz cele Evrope, održava se ove godine 20. put pod motom "EU: Nema budućnosti bez reformi".

Prema najavi vlade u Skoplju, očekuje se da se premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski sutra sastane sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Aleksandrom Šalenbergom i predsednikom Austrije Aleksanderom Van der Balenom.

(Kurir.rs/Beta)