VEZAO OSAM UTAKMICA BEZ POBEDE, PA DOBIO OTKAZ! Bohum otpustio trenera

Profimedia

Poslednjeplasirani klub u Bundesligi, Bohum otpustio je trenera Petera Cajdlera pošto nije uspeo da pobedi nijednu od prvih osam utakmica od kada je trener.

Bohum je kasno sinoć saopštio da otpušta Cajdlera i sportskog direktora Marka Letaua jer "nedostaje uverenj" da bi tim mogao da izbegne ispadanje iz nemačke najviše divizije pod njihovim rukovodstvom.

Cajdler, koji je angažovan u junu, izgubio je šest od sedam utakmica u Bundesligi tokom svog mandata, a njegova poslednja utakmica bila je poraz od Hofenhajma (3:1) u subotu. Jedini poen Cajdlera došao je u remiju (2:2) sa Holštajn Kilom, jedinim timom u ligi bez pobede.

Bohum je takođe izgubio od drugoligaša Jana Regenzburga u Kupu Nemačke.

Cajdler, koji nikada ranije nije trenirao u Bundesligi, imao je težak zadatak od početka sa timom koji je prošle sezone opstao u Bundesligi samo u izvođenju jedanaesteraca u prošlosezonskom plej-ofu.

Bohum tek treba da imenuje zamenu za Cajdlera. Ko god da preuzme tu funkciju, verovatno će imati nezgodan početak jer se Bohum u nedelju suočava sa Bajernom iz Minhena pre utakmica protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Bajera iz Leverkuzena i Štutgarta.