SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik Vučić sa Stefanijom Kraksi (foto, video)

Instagram Prinscreen/Budućnost Srbije

BEOGRAD - S predsednicom Odbora za spoljne poslove i odbranu italijanskog Senata Stefanijom Kraksi o najvažnijim pitanjima bilateralne saradnje, kao i o regionalnim i evropskim izazovima sa kojima se susrećemo, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka i razgovora na Andrićevom vencu.

- Naglasio sam značaj jačanja odnosa između Srbije i Italije, posebno u oblastima kao što su ekonomija, infrastruktura, nauka, kultura. Razmenili smo mišljenja o novim projektima i inicijativama koji bi doprineli daljem razvoju partnerskih odnosa, sa posebnim fokusom na investiranje i trgovinsku razmenu.

- Istakao sam posvećenost naše zemlje evropskim integracijama i postizanju statusa punopravnog člana EU i dodao da je Srbija na tom putu sprovela mnoge reforme. Predsednica Kraksi je navela da Italija pruža podršku Srbiji na tom putu, kao i da je za tu zemlju značajna regionalna saradnja i stabilnost, ocenio je Vučić posle razgovora s predsednicom Odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Republike Italije Stefanijom Kraksi.

Kurir.rs/Instagram