"POČIVAJ U ZAGRLJAJU SVOJE MAJKICE! MIRNO SPAVAJ, VEČNO NASMEJANI DEČAČE VELIKOG SRCA" Crnogorac koji je poginuo u Njujorku sa Nišlijkom sahranjen u Podgorici!

Porodica i prijatelji Aleksandra Jokanovića, koji je poginuo zajedno sa našom državljankom Tamarom Lapadatović u Njujorku, opraštaju se od njega potresnim čituljama

Printscreen, Printscreen/gofundme.com

Crnogorski državljanin Aleksandar Jokanović (30) poginuo je 13. oktobra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći zajedno sa devojkom, našom državljankom Tamarom Lapadatović (35) u Njujorku u Americi. Porodica i prijatelji danima se opraštaju od njega čituljama koje su osvanule u jednim crnogorskim dnevnim novinama. 

Nesreća se, podsetimo, dogodila u nedelju 13. oktobra oko 4.40 sati kada su se motorom sudarili sa džipom "tojota rav 4" u blizini 3. avenije na Menhetnu. Jokanović je, kako su preneli američki mediji, vozio dvotočkaš, dok je Tamara bila iza njega. Nakon sudara pali su sa motora i završili su jedno pored drugog nasred raskrsnice. Od zadobijenih povreda su preminuli na licu mesta, a vozač džipa transportovan je u lokalnu bolnicu. Na jednom globalnom sajtu prikupljen je novac za transport njihovih posmrtnih ostataka i oni su danas sahranjeni. 

Instagram/tamara_lapadatovic  Poginula Tamara Lapadatović

- Evo te dočekasmo Aco naš... Previše toga je ostalo nedorečeno, a pričaću sa tobom, sunce moje milo. Jednom ću ti pričati kako je u mom dvorištu padala kiša i dok je svuda sijalo sunce. Nikad niko nije ostao imun na tvoju pojavu, dobrotu i osmeh. Ni u najluđem snu nisam mogla da naslutim da ću da te ispratim tamo odakle te više neću dočekati nikad. Umesto da slavimo dočekivanja i pratnje sa svakom tvojom novom pobedom u ovom životu kao i do sad. Pratim te tamo gd‌e ćeš ti dočekati sve nas kad za to dođe vreme. Do tada ćeš mi nedostajati više nego što će to reči ikad moći da opišu i objasne... Budi mi dobro i u miru - piše u prvom dleu jedne od mnogobrojnih čitulja, u kojoj se dalje navodi:

- A mi? Mi ćemo da živimo svaki dan sa tobom uz nas dok koračamo kroz ovaj nepravedni i surovi svet, svi zajedno ruku pod ruku sa tobom u našim srcima. A ti nas čuvaj, i ne zaboravi ponekad da navratiš u snovima makar da se samo nasmeješ. Najdivniji, najmiliji, najbolji, najljepši moj Aco. Uvek si bio poseban i pratićemo tvoj sjaj u beskraju. Počivaj u miru, anđele, u zagrljaju svoje majkice. Hvala ti što si bio deo mog života i što ćeš to i zauvijek ostati. Volim te i voljeću te beskrajno. Ti si razlog zbog kog i dalje verujem da još uvek u ovom okrutnom svetu postoje dobri ljudi. Milo moje, najmilije, do sledećeg susreta i zagljaja zbogom. 

Zatim su usledile mnogobrojne čitulje, gde su inače objavljene fotografije na kojima se poginuli mladić smeje.

Društvene Mreže  Tamara nekoliko dana pre nego što su nastradali objavila dečka Aleksandra i njihovog psa kako uživaju

 - Neke su stvari suviše bolne i svete. Neke su uspomene suviše lične. Neke su tuge veće od svih drugih. U srcu si na sigurnom - piše u jednoj, dok se u drugoj navodi:

- Teško je oprostiti se od tebe, dobri naš. Teško, i boli. Ponosni smo što si deo naše porodice, prijatelj, kum, brat. Mirno spavaj, večno nasmejani dečače velikog srca. Volimo te.

"Bio si čovek velikog srca. Sa ljubavlju i poštovanjem čuvaćemo uspomenu na tebe. Počivaj u miru.", piše u jednoj od čitulja, dok druga glasi:

- Imali smo tu privilegiju da odrastemo zajedno i budemo najbolji drugovi. Hvala ti za svaki savet i svaki trenutak proveden sa tobom. Takvi kao ti se više ne rađaju. Počivaj u miru, anđele naš - navode prijatelji.