DIJANA ŠOKIRALA SRBIJU, NAPRAVILA TORTU OD ĆEVAPA! Mnogi se smejali, ali samo oni koji nisu probali! Pogledajte kako to izgleda (foto)

RINA

Dijanina torta od ćevapa je inovativno i nesvakidašnje jelo koje spaja tradicionalne balkanske ukuse sa kreativnim kulinarskim pristupom.

Dijanina torta od ćevapa nije slatka, već slana - sastavljena je od ćevapa kao glavnog sastojka i slojeva drugih ukusnih namirnica poput krompira, kajmaka, sira, povrća ili pečenih paprika.

Namenjena je pravim gurmanima i avanturistima u kuhinji, jer reinterpretira omiljeni ćevap na potpuno novi način – kao savršeno dekorisano i bogato glavno jelo za posebne prilike.

Potrebno je:

1 kg ćevapa

Za nadev:

2 krompira

2 jaja

100 g krem sira ili mladog belog sira

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

so, biber i suvi začin po ukusu

100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir izrendati, dodati so i biber. Jaja umutiti, pa dodati neutralnu pavlaku. Dodati sir i još malo posoliti. Ćevape složiti u krug, najbolje ako imate podesivi prsten za torte. Ako su ćevapi viši od posude u koju se slažu, nožem ili makazama iseći vrhove. Zatim na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira, pa na to staviti cele ćevape. Između poređati i one odsečene deliće ćevapa. Ponovo staviti krompir, pa ponovo ćevape. Preliti sa prelivom, pa preko staviti malo bibera.

Pokriti folijom i staviti u rernu na 180 stepeni 50 minuta. Posle 50 minuta preko gotovog preliva staviti rendani sir i pustiti u isključenoj rerni da se otopi.

Kurir.rs/Žena blic/Facebook Dijanina kuhinja