OPA, PENZIONERKA IZ LESKOVCA NAPRAVILA LOM! Cela Srbija je gleda! Uzela daire, popela se na goč, pa se uvija i vrcka (video)

"To je južna pruga, to je naš duh! Samo veselo!", bio je samo jedan u nizu komentara

TikTok printscreen/Televizija 4s

Folklorašice iz Leskovca potpuno su oduševile srpsku javnost! Na društvenoj mreži TikTok jedan od najgledanijih i najpopularnijih snimaka jeste onaj na kom bake i deke iz Udruženja penzinera iz pomenutog grada na jugu u starim nošnjama, uz daire i goč (bubanj) izvode narodne igre i - slave.

Povod za proslavu, koja je toliko oduševila i razgalila celu Srbiju, jeste obeležavanje 78 godina Udruženja prenzionera grada Leskovca, a prizor iskrene sreće, međusobne ljubavi, poštovanja i prijateljstva među starijim Leskovčanima trenutno 'hara' društvenim mrežama i crta osmeh na lice svakom ko dobije priliku da viralan snimak vidi.

Ipak, najviše pažnje i aplauza privukla je jedna gospođa u plavoj nošnji i sa dairama u ruci, koja se toliko veselila, da se popela na goč uz zvuke i note tradiconalnog folklora, tipičnog za južne srpske predele. Po osećaju za ritam, pokretima i živahnosti jasno je da su decenije igranja ostavile trag u genetskom kodu ove bake iz Leskovca, te da su joj muzika i ples u krvi.

"Reklama za vitalnost i energiju"

U komentarima je dobila brojne pohvale i komplimente, ali i zahvalnost za "ulepšavanje dana".

"Ma, bravo, ovo mi je popravilo dan. Oduševljena sam njenom energijom i igrom. Ništa manje pohvala nisu zaslužili ni drugi penzioneri", "Leskovčani, svaka čast! Od vas treba da uče mlađi šta je prijateljstvo, zajedništvo i volja za životom", "Bravo, ovo je dokaz da treće doba ne znači i prestanak života. Živi i zdravi bili još 100 godina", "To je južna pruga, to je naš duh! Samo veselo!", "Reklama za vitalnost i energiju! Skidam kapu", "Dao Bog i nama takvu slogu", pisali su mahom Srbi ispod videa.

Naravno, postojali su i oni zajedljivi koji su se pobunili što će sutra "tražiti da im se ustupi mesto u autobusu", ali srećom - bili su u zanemarljivom procentu.

Kurir.rs/Žena blic/TikTok TV4s