DA LI JE ĐOKOVIĆEVA ODLUKA NA KRAJU SEZONE ŠOKANTNA? Njegov potez je iznenadio mnoge, ali...

Odlukom da propusti masters u Parizu Novak Đoković je ugrozio nastup na Završtnom mastersu u Torinu.

Profimedia

Đoković će izgubiti 1.000 bodova koji su mu pripali prošle sezone kada je osvojio titulu pobedivši u finalu Grigora Dimitrova, ali plasman na ATP listi najboljem teniseru svih vremena nije preterano bitan.

Ono što postaje situacija koja u kratkom roku može da bude posledica propuštanja mastersa u Parizu jeste izostanak sa Završnog turnira u 2024. godini.

Đoković je trenutno na šestom mestu u ATP trci, a najboljih osam u 2024. godini će obezbediti igranje u Torinu. Izvesno je da će Đokovića uskoro prestići Kasper Rud i Andrej Rubljov, a to bi mogao da učini i Aleks de Minor.

Australijanac ima 550 bodova manje od Đokovića, a pred njim su turnirir u Beču, Parizu i Beogradu i potencijalnih 1.750 bodova.

Pored De Minora, opasnost predstavljaju Tomi Pol i Grigor Dimitrov koji bi morali da zabeleže loše rezultate kako bi Novak dobio mesto među osam najboljih u sezoni.

Sa druge strane, u slučaju da se njegovo ime nađe na spisku učesnika u Torinu, moguće je da Đoković zapravo i ne želi da zaigra na severu Italije, te da je svesno odlučio da propusti Pariz.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:41
Kinezi obožavaju Đokovića Izvor: Instagram/djokernole