MONSTRUM SA ČUKARICE PRIZNAO DA JE TUKAO PASTORKA (5) I PEKAO MU STOPALA I ŠAKE NA UŽARENOJ RINGLI: Evo kolika ga kazna čeka, pred sudom i majka dečaka!

Shutterstock Ilustracija

Muškarac (40), koji je uhapšen u julu ove godine zbog sumnje da je zlostavljao i naneo jezive povrede pastorku (5) i svom sinu (8) na Čukarici, priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog je osuđen na osam godina zatvora.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, jezive povrede mališana i stravično nasilje koje je trpeo otkriveno je kada je odveden na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta. Mališan je imao opečene šake i stopala, kao i podlive po celom telu.

- Posle hapšenja, osumnjičeni je prebačen u kliniku "Dr Laza Lazarević", kako bi bilo obavljeno njegovo psihijatrijsko veštačenje. Na prvom saslušanju u tužilaštvu, branio se ćutanjem, a nekoliko meseci kasnije odlučio je da u potpunosti prizna krivicu u zamenu za osam godina zatvora - navodi sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informamacijama, jezivo fizičko nasilje nad detetom otkriveno je pošto je porodični prijatelj došao u stan u kom su živeli majka petogodišnjaka, sada osuđeni muškarac i dva dečaka.

- Dečak je dugo trpeo nasilje, navodno ga je očuh tukao, šutirao, a svog tri godine starijeg sina terao da sve to gleda. Navodno je čak svoje dete terao da upali ringlu i gleda kako on petogodišnjaku na užarenu ploču stavlja šake i stopala. Navodno, dete je mučio jer ga je nerviralo kada plače, naročito dok dobija batine. Navodno, umeo je čak i da mu gura tuš u usta da bi ga naterao da prestane da plače, a ako je nastavljao, očuh monstrum je bio još suroviji - dodaje naš sagovornik.

Brigu o osmogodišnjem dečaku posle hapšenja njegovog oca, preuzeo je Centar za socijalni rad. U prihvatilištu, dečak je navodno otkrio zastrašujuća dešavanja u stanu na Čukarici.  

- On je ispričao da je naučio kako da se zaštiti od oca i izbegne batine. Rekao je da je znao da ne sme da plače, jer plač nervira njegovog tatu i da samo ako ne bude plakao neće dobiti batine. Mlađi dečak, kako je rekao, nervirao je njegovog tatu jer je stalno plakao - ispričao je izvor.

Podsetimo, Drugo osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je postupak i protiv majke petogodišnjaka, zbog zanemarivanja deteta.

- Ona nije sklopila sproazum i njoj će se suditi - dodaje naš sagovornik.