Taksista Nebojša grdosiju tešku više od 50 kilograma izvukao iz Morave! Sat vremena trajala borba, u pomoć pritrčao i mlađi ribolovac! Pogledajte ovog soma FOTO

Youtube Printscreen RTV Mag

Ulov nedelje stiže sa Velike Morave, na kojoj je taksista Nebojša Jovančić iz Medoševca upecao pravu grdosiju - soma dugog 183 centimetra, teškog 51,3 kilograma.

Kako je rekao, neposredno pre sjajnog ulova nije bio opremljen priborom za soma te veličine, te ga je s mukom, posle više od sat vremena umaranja i velike borbe, uz pomoć jednog mlađeg ribolovca, izvukao na obalu.

Sedma pojedinačna „Štukijada“, u organizaciji SRD „Šaran“ iz Vajske održana je minulog vikenda na pisti „Živa“. Kakvi su inače ulovi na ovoj vodi, minulo nadmetanje je podbacilo sa količinom ribe i krupnijim primercima, ali, naprosto, takv beše dan – istočni vetar koji vrlo retko duva u tom kraju, te prethodna noć punog meseca...

No, najbolje su se snašli Bačvani: prvi je bio Rumenčanin Milan Stošić (3.345 grama), drugi Damir Rafai iz Subotice (3.315), treći Zdravko Šijačić iz Tovariševa (2.855), četvrti Somborac Ivan Žitarov ( 2.485), a peti Branislav Letić iz Futoga ((2.130 grama).

Bucovi su lepo krenuli ove jeseni širom Balkana, a ribolovac Fabijan Gradinščak je, kako je naveo, ulovio najvećeg bucova u pecaroškoj karijeri.

Na Savi je upecao pravog, kapitalnog „bucka“, teškog pet kilograma i 360 grama. Oprema: Savage gear Sg2 7-23gr, 253 cm, 3Dstickle beat.

(Kurir.rs/Dnevnik)