BOLOMBOJ IZBEGAO NAJTEŽU POVREDU, ALI GA ČEKA DUGA PAUZA! Evo protiv koga će Zvezda morati da igra bez svog centra! Crveno-beli u velikom problemu!

Starsport

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da savladaju Budućnost na teškom gostovanju u Podgorici rezultatom 75:73, ali je susret ostao u senci teške povrede Džoela Bolomboja.

Centar crveno-belih napustio je teren u velikim bolovima i delovalo je da mu je stradalo koleno. Ipak, dan kasnije, iz izvora bliskih klubu dobili smo potvrdu kako povreda Bolomboja nije ona najteža i da ligamenti kolena nisu pokidani, već su samo istegnuti.

Starsport 

Zbog toga će on pauzirati od četiri do šest nedelja, ali je i to ogroman problem za Zvezdu jer će u tom periodu odigrati veliki broj utakmica, te nije isključeno da uprava reaguje i dovede još jednog centra kao podršku Plavšiću i Mitroviću. Ako Bolomboj bude pauzirao četiri nedelje propustiće ukupno deset utakmica (šest u Evroligi i četiri u ABA ligi) te će se vratiti na teren za duplo kolo u kom crveno-bele očekuje prvi večiti derbi protiv Partizana (21. novembar) i meč protiv Bajerna u Beogradu (29. novembar).

U slučaju da centar Zvezde mora da pauzira šest nedelja propustiće čak 13 utakmica (osam u Evroligi i pet u ABA ligi) i očekuje se da se vrati početkom decembra kada crveno-bele čeka duplo kolo Evrolige u Italiji i gostovanja Olimpiji u Milanu (4. decembar) i Virtusu u Bolonji (6. decembar).

Situacija je, dakle, daleko od idealne i sada su na potezu čelnici Zvezde koji bi trebalo da nađu adekvatnu zamenu za Džoela Bolomboja.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Dzoel Bolomboj: Ovo je mnogo bolji tim nego prošle sezone  Kurir