Sa svih strana kontrola braće Rajić, jer nemaju licencu za rad! Sekretarijat za sport i omladinu naložio Zavodu za sport i medicinu sporta da uradi nadzor

Drustvene Mreze

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije obaviće nadzor nad stručnim radom Dušana i Stojana Rajića, fitnes trenera sa završenim kursom koji ne poseduju važeću dozvolu za rad, a po nalogu Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Braća Rajić, koji se predstavljaju kao Dijabetes revolucija, a koji su u biznisu kao fitnes i time personalni treneri, kako navode, više od 20 godina, što znači zarađuju od toga, sada su pod lupom svih nadležnih institucija za kontrolu rada sportskih stručnjaka - Ministarstva sporta, Sekretarijata za sport i omladinu i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

- Od nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza Savez Srbije za bodi-bilding, fitnes, bodi-fitnes i aerobik 17. oktobra 2024. dobijena je informacija da Dušan Rajić ne poseduje važeću dozvolu za rad. Imenovani je do 19. septembra 2023. posedovao dozvolu za rad broj 898, koja je važila od 20. septembra 2020. do 19. septembra 2023, kao i da trenutno nije u proceduri postupak za obnovu dozvole za rad po zahtevu imenovanog. Stojan Rajić takođe ne poseduje važeću dozvolu za rad. Imenovani je takođe do 19. septembra 2023. posedovao dozvolu za rad broj 897, koja je važila od 20. septembra 2020. do 19. septembra 2023, kao i da trenutno nije u proceduri postupak za obnovu dozvole za rad po zahtevu imenovanog - naveli su za Kurir iz Sekretarijata za sport i omladinu i istakli:

Instagram, APR Printscreen 

- O utvrđenoj informaciji obavestićemo Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije kako bi isti u skladu sa odredbom čl. 32 Zakona o sportu izvršio nadzor nad stručnim radom koji je u nadležnosti Zavoda.

Podsetimo, Kurir je već pisao da Rajići nemaju dozvolu za rad, kao i da nemaju ni završenu višu školu, koju su studirali.

- Dušan Rajić nije završio Visoku sportsku i zdravstvenu školu. Upisan je školske 2008/09. na studijski program sportski trener, smer rekreacija, i odslušao je treću godinu studija. Studije traju tri godine. Stojan Rajić je takođe školske 2008/09. upisan na studijski program sportski trener, smer rekreacija, i odslušao je treću godinu studija - naveli su iz Visoke sportske i zdravstvene škole u odgovoru Kuriru.

Ipak, licenca koju su imali na tri godine izdata im je na osnovu uverenja o završenom kursu.

- U pitanju je uverenje o završenom stručnom osposobljavanju u oblasti sporta III nivoa u trajanju od 240 časova (okvirno tri meseca) i stečenom sportskom zvanju bodi-bilding i fitnes operativni trener - naveli su za Kurir u Savezu Srbije za bodi-bilding, fitnes, bodi-fitnes i aerobik.

Kurir/Jelena S. Spasić