Rođena je sa 312 grama, borila se sa teškom infekcijom pluća, a sada je konačno stigla kući: Najmanja beba na svetu i dalje vodi istinsku borbu za zdravlje

Nakon godinu i po dana provedenih u bolnici, najmanja beba u Britaniji konačno je stigla svojoj kući

Printscreen/Facebook/DanielChambers

Nakon godinu i po dana provedenih u bolnici, najmanja beba u Britaniji konačno je stigla svojoj kući. Naime, Robin Čembersrođena je sa svega 312 grama, a njeni roditelji Danijel i Šantel kažu da sada njihova bajka konačno može da počne. 

Naime, odmah po rođenju Robin je krenula da se suočava sa brojim zdravstvenim problemima zbog čega je prvih 18 meseci svog života provela u bolnici. Borba sa hipoksično-ishemičnom encefalopatijom trećeg stepena, cerebralnom paralizom, epilepsijom i teškom apnejom dovela ju je do toga da mora da se hrani putem nazogastrične cevi.

Printscreen/Facebook/DanielChambers 

Kao da sve ovo nije bilo dosta, Robin je morala da se suoči i sa plućnom infekcijom od koje je umalo tragično završila. Ali srećom nije. 

"Bili smo veoma uzbuđeni što smo je doveli kući – to je bilo kao ostvarenje sna," poručila je njena majka Šantel.

Iako je sada u toplom porodičnom gnezdu, borba malene Robin još uvek se nije završila. Njeni roditelji sada moraju da prikupe novčana sredstva za neophodne tretmane, terapije i opremu koja je potrebna za njen razvoj. Za taj "luksuz" potrebno im je 100.000 funti (oko 120.000 evra) a od prikupljenog novca planiraju da joj kupe i specijalističku opremu poput tricikala, kolica i sedišta koja će joj pomoći u razvoju.

Printscreen/Facebook/DanielChambers 

"Skoro smo je izgubili u maju, i to je bio veoma težak period kada je dobila infekciju pluća, ali od tada je samo postajala jača. U poslednja tri meseca ona se zaista dobro oporavila i postala dovoljno zdrava da je možemo odvesti kući," izjavila je Šantel, piše Daily mail.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:51
Džinovska beba od 4 meseca Izvor: TikTok/devonkelley0