Vrhunski kuvar Raša Vlačić u emisiji "Komšiluk" otkriva kako se prave savršene hrskave lignje sa povrćem

Kurir Televizija

U ovonedeljnoj epizodi emisije Komšiluk, voditeljski par Radomir Raša Vlačić i Mirka Vasiljević ponovo su priredili uzbudljiv kulinarski obračun, uz šarmantnu pomoć „predsednice kućnog saveta“ Nataše Aksentijević. Takmičari su ovog puta pripremali jedno od izazovnijih jela - hrskave lignje sa povrćem.

Takmičari i dinamika nabavke

U duelu su se suočili Tim 2 – Ljubiša Krstić i Vera Damjanović, i Tim 3 – Vidosav Čolić i Vojin Savić. Oba tima uspela su da odgovore na dva pitanja tačno, obezbedivši sebi 80 sekundi za nabavku namirnica, uz mogućnost da na osnovni spisak dodaju još tri namirnice. Tim 2, poznat po svom veselom duhu i ljubavi prema kuvanju i plesu, suočio se sa izazovom tima 3, dvojice drugara koji kombinuju različite kulinarske stilove – Vidosav iz sela Kremna preferira tradicionalne specijalitete, dok Vojin iz Beograda uživa u pripremi italijanskih jela.

Kurir Televizija 

Kulinarska tehnika na delu

Voditelj i vrhunski kuvar Raša Vlačić je tokom epizode pojasnio takmičarima i gledaocima kako da savršeno pripreme hrskave lignje sa povrćem:

- Lignje ćemo iseći na kolutiće, uvaljaćemo ih u gustin, odnosno skrob, i pržićemo ih na vrelom ulju. Povrće ćemo prvo očistiti i iseckati na žilijen – to je tehnika seckanja u vidu štapića. Zatim propržite povrće na vrelom ulju, dodate soja sos, malo meda i svežeg đumbira, a na kraju sve sjedinite s lignjama i dodate pirinač..

This browser does not support the video element.

Vrhunski kuvar Raša Vlačić u emisiji "Komšiluk" otkriva kako se prave savršene hrskave lignje sa povrćem   Kurir televizija

Njegovo stručno vođenje dodatno je inspirisalo takmičare, ali je konačan rezultat bio izuzetno napet.

Ko je pobedio?

Iako su oba tima dala sve od sebe, sudije su bile podeljene. Voditeljka Mirka Vasiljević glasala je za Vidosava i Vojina, jer su njihove lignje bile manje masne i savršeno spojene s povrćem. S druge strane, vrhunski kuvar Raša Vlačić takođe je dao svoj glas timu 3, pohvalivši njihov sklad u pripremi jela.

Kurir Televizija 

Ovom pobedom, Vidosav i Vojin su zasluženo izjednačili rezultat s Ljubišom i Verom, oba tima sada imaju po 5 poena na tabeli, dok su Stefan i Milan ostali na 4 poena. Ovaj rezultat čini nastavak emisije još zanimljivijim, jer borba za titulu najboljih kuvara među komšijama postaje sve neizvesnija.

Kurir Televizija 

Šta nas čeka u sledećim epizodama? Hoće li neko uspeti da preuzme vođstvo ili će se izjednačena borba nastaviti? Ostanite uz Komšiluk da saznate!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud. 

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Ocenjivanje takmičara u Komšiluku  Kurir televizija