"SAD ĆU DA IZUBIJAM MATORCA KAD SE VRATIM U ĆELIJU, ZAJEDNO IMAMO 250 GODINA" Jotka zapretio nezadovoljan starim cimerima, Radulac počinje štrajk glađu!

Printscreen

 Stefan Radulac, koji je optužen da je bio pripadnik kriminalne grupe nekadašnjeg vođe kruševačkog klana Zorana Jotića Jotke danas je u Specijalnom sudu u Beogradu najavio da počinje štrajk glađu zbog "neudobnog kreveta u novoj pritvorskoj ćeliji u koju je prebačen pre pet dana". Za reč se javio i Jotić, koji je, takođe žaleći se na uslove u pritvoru, zapretio da će da prebije cimera.

- Pre pet dana su me premestili u novu ćeliju gde je na krevetu dušek debljine tri centimetra. Ja ne mogu da spavam. Tražio sam nove kocke za krevet i obećali su da će da mi daju, ali još nisu doneli. Od danas počinjem štrajk glađu, bolje uslove su imali u logoru Aušvic - rekao je Radulac, koji je inače u međuvremenu osuđen i zbog toga što je u pritvoru zašiljenom četkicom pokušao da ubije drugog pritvorenika.

Printscreen  Hapšenje Jotića

Za reč se javio i Jotić, koji se požalio da su mu cimeri u sobi "matori".

- Niko mi nije došao na boravak pet meseci, sad su mi ubacili matorog. Zajedno imamo ukupno 250 godino. Ljudi kašlju, svašta rade, ovog matorog ću da izubijam čim se vratim u ćeliju. Zagušljivo je, nema vazduha, prljavo je, maltretiraju nas umesto da pošalju nekog mladog da može da se sagne i oriba ćeliju - žalio se Jotić danas sudskom veću, posle čega im je sudija objasnio da prvo moraju da se obrate upravniku zatvora, a da ukoliko on ne odgovori, traže pomoć od sudje za izvršenje.

Inače, u sudnici je danas kao svedok saslušana Violeta Jovanović, supruga nekadašnjeg Jotićevog saradnika Nenada Jovanovića, a pre njenog ulaska u sudnciu sudija je upozorio Jotića da se ponaša pristojno.

- Kad sam ja bio nepristojan - odgovorio je pitanjem Jotić sudiji i svedokinju nazvao mučenicom.

I tokom svedočenja Nataše Jovanović, koja je svedočila o trasakcijama i poslovima koje je Jotić imao s njenim suprugom, poznatom po nadimku Mali Bidža, sudija je nekoliko puta opominjao optuženog da je ne vređa i ne dobacuje.

- Nemojte samo novčano da me kaznite, ja nemam odakle da platim. Opljačkan sam - dobacio je Jotić.

Nenad Jovanović zvani Mali Bidža je, podsetimo, bio je uhapšen sa Jotićem i njegovom suprugom Violetom 2019. godine zbog sumnje da je prao novac, a u međuvremenu je pravosnažno osuđen. Podsetimo, osim za pranje novca, grupa se tereti i za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6. juna 2018. Kao direktni izvršilac optužen je Stefan Radulac.

U sudnici su danas pušteni i prisluškivani razgovori, snimljeni u Jotićevom automobilu, a na kojima se čuje razgovor Jotića i optuženog Igora Gajića o tome gde se skriva Radulac.

Jotić je, podsetimo, u pritvoru bio od akcije Sablja 2003. do 2018. kada je izašao iz zatvora u kom je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen kao vođa takozvane "kruševačke grupe", koja se teretila za reketiranje privrednika u Rasinskom okrugu, kao i zbog davanja mita sudiji Vrhovnog suda.

Njegova odbrana danas je sudu predložila i da mu ukine pritvor, ali će sudsko veće odluku saopštiti na sledećem suđenju koje je zakazano za 6. novembar.