UZ PICU POD BROJEM 40 IŠAO I PAKETIĆ KOKAINA: Policija upala u stan vlasnika restorana, on bacio veliku kesu kroz prozor, ali je pala u pogrešne ruke

Policija u Nemačkoj zatvorila piceriju koja je uz jednu od stavki na meniju prodavala kokain

Shutterstock

Nemačka policija je zatvorila piceriju u Diseldorfu jer je isporučivala kokain mušterijama koje su tražile "stavku broj 40 na meniju".

"To je bila jedna od najprodavanijih pica", rekao je novinarima u Diseldorfu direktor Uprave za kriminal Mihael Graf fon Moltke.

On je rekao da su policiju o tome prvi put u martu obavestili sanitarni inspektori, a potom su policajci iz Odeljenja za drogu osmatrali restoran i otkrili zašto je "pica broj 40" toliko popularna, rekao je Moltke novinarima, prenela je danas nemačka novinska agencija DPA.

Kada je policija upala u stan 36-godišnjeg šefa picerije, on je bacio veliku kesu kroz prozor, ali "pala je pravo u naručje jednog policajca", saopšteno je u Diseldorfu.

U kesi je bilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 evra.

Policija je saopštila da je upravnik restorana koji je posle nekoliko dana ipak bio pušten iz pritvora da bi suđenje sačekao na slobodi, ubrzo ponovo počeo posao i prodavao "picu broj 40" uz paketić kokaina.

Shutterstock 

To je istražiteljima dalo priliku da ispitaju lanac snabdevanja i nekoliko nedelja kasnije je 150 policajaca razbilo bandu širom zapadnog dela Nemačke, uhapsilo trojicu osumnjičenih, uključujući i 22-godišnjeg "šefa operacije za drogu" i izvršilo racije u domovima i poslovnim objektima još 12 osumnjičenih.

Našli su i dve plantaže kanabisa u obližnjem Menhengladbahu i Zolingenu sa 300, odnosno 60 biljaka, hladno oružje, gotovinu i skupe satove.

Upravnik picerije je uhapšen po drugi put kada je pokušao da pobegne u inostranstvo i ostaje u pritvoru.

Nijedno od imena osumnjičenih nije objavljeno u skladu sa nemačkim pravilima o privatnosti.

Policija nije saopštila koliko je picerija naplaćivala posebnu narudžbu.

(Kurir.rs/Beta-AP)