LEGENDARNI TENISER ZAGRMEO O SINEROVOM DOPINGU! Da li je ovo pravi razlog zbog kog Italijan nije kažnjen?! "Ono što ja znam..."

Čuveni američki teniser Džimi Konors govorio je o odluci Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA) da ne kazni drakonski Janika Sinera.

EPA-EFE/STR

Čuveni Amerikanac veruje da bi ozbiljnija kazna za trenutno najboljeg na svetu predstavljala ozbiljan problem za tenis.

"Ono što znam je da tenis na ovom nivou ne bi preživeo da se to dogodi vrhunskom igraču. U prošlosti su pokazali da se ne plaše da kazne niže rangiranog igrača i izbace ga iz igre. Ali ne znam da li bi tenis na ovom nivou to mogao da podnese", rekao je Konors u svom podkastu "Prednost Konors".

Podsetimo, ITIA je praktično prešla preko činjenice da je Siner imao dva pozitivna rezultata doping testa i odredila je blagu kaznu. Zbog toga je Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Profimedia 

U međuvremenu Siner igra fantastično i ubedljivo je najbolji teniser ove sezone.

"To je njegov beg od svega. Čim je na terenu ima mnogo o čemu da razmišlja. O svojoj igri, protivniku. Zna šta je potrebno da bi pobedio. Ali šta da radi sa preostalih 20 sati dnevno?", upitao se Konors.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:12
Đoković i Siner igraju piklbol Izvor: Instagram/djokernole