Četvrtog dana na Sajmu obrazovanja biće predstavljene aktivnosti važne za prevenciju i zaštitu od nasilja: Nacionalna platforma "Čuvam te" predstavlja svoj rad

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine

Ministarstvo Prosvete

U okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava (Beogradski sajam, hala 2c) na štandu Ministarstva prosvete u sredu, 23. oktobra od 10.00 časova pod sloganom "Pobedi znanjem" biće predstavljene aktivnosti važne za prevenciju i zaštitu od nasilja, inkluziju, kao i mere za unapređivanje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

Nacionalna platforma "Čuvam te", predstaviće svoj rad od 10.30 časova. Projekte u vezi sa prevencijom vršnjačkog nasilja u stvarnom i digitalnom prostoru, kao i projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", predstaviće učenici osnovnih škola "Svetozar
Marković" i "Kralj Petar II" iz Beograda.

Na štandu Ministarstva biće i volonteri Centra za mlade (CEZAM), koji će govoriti o aktivnostima koje su na raspolaganju mladima i odgovaraće na pitanja iz oblasti mentalnog zdravlja.

Ministarstvo Prosvete 

Osnovna škola "Radivoj Popović" predstaviće aktivnosti iz oblasti inkluzije.

Resurs centri "Mara Mandić" iz Pančeva i "Veljko Ramadanović" iz Beograda, od 13 časova predstaviće svoj rad i asistivne tehnologije.

U okviru unapreživanja ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju predstaviće se OŠ "Janko Čmelik" iz Stare Pazove, OŠ "2.
oktobar" iz Nikolinaca, OŠ "Sava Veljković" iz Dobrica, OŠ "Jovan Cvijić" iz Kostolca, OŠ "Žarko Zrenjanin" iz Skorenovca, OŠ "Matko Vuković" iz Subotice, OŠ "Bratstvo i jedinstvo" iz Vrbasa, OŠ "Mlada pokolenja" iz Kovačice i OŠ "Moše Pijade" iz Debeljače.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.

This browser does not support the video element.

Obrazovanje dece o pravilima ponašanja u saobraćaju u Sremskoj Mitrovici  Kurir televizija