DA DECA SAMO NE LEŽE I NE GLEDAJU U TELEFONE: Lepa donacija odeljenju dečije hirurgije užičke bolnice

Privatna Arhiva

Odeljenju dečije hirurgije Opšte bolnice Užice je uručena je donacija od prihoda sakupljenog tokom ovogodišnjeg 16. Međunarodnog dečijeg festivala folklora Licidersko srce.

Donaciju, koju čine plej stejšn, televizor i dodatna oprema, kao i veliki broj dečijih igrica, uručili su Ivana Cvetković i Goran Paunović iz udruženja “Era”, koje je i osnivač ove manifestacije.

Privatna Arhiva 

 - Kupovinom liciderskih srca tokom festivala donira se u humanitarne svrhe, a mi se trudimo da donosemo najbolju odluku kome ćemo na kraju ta sredstva donirati. Sigurni smo da sredstva idu u prave ruke, a izbor donacije bio je na deci, odnosno zaposlenima u Zdravstvenom centru Užice – rekla je Ivana i dodala da oni koji rade sa decom najbolje znaju šta detetu u tim danima boravka u bolnici, kada im je izuzetno teško, može da izmami osmeh na licu.

Privatna Arhiva 

 Direktor Zdravstvenog centra Užice Aleksandar Lazić se zahvalio Udruženju građana Era, Međunarodnom dečijem festivalu Licidersko srce i na ovoj donaciji, a načelnik Odeljenja dečije hirurgije Opšte bolnice Užice Vojislav Stanković rekao je da su se potrudili da odaberu kreativne igre, bez nasilja i nećega što ne bi bilo primereno odeljenju i što može više dece da igra.

Privatna Arhiva 

 - Osim konzole dobili smo i dodatni broj džojstika tako da može više dece učestvovati u igri i lepše provesti vreme u bolnici. Takođe, stimuliđe ih da se malo pokrenu i da međusobno kontaktiraju, jer deca najčešće leže i gledaju u telephone, čak ne progovore sa cimerom u sobi po ceo dan – rekao je Stanković.

Privatna Arhiva 

 Na Odeljenju dečije hirurgije Opšte bolnice Užice trenutno boravi 17 dece.

(Kurir.rs/Zvezdana Gligorijević)