LUDNICA U MADRIDU! KRALJEVSKI PREOKRET REALA: Šampion postigao pet golova za poluvreme! Velika iznenađenja u Torinu i Parizu

Aktuelni osvajač Lige šampiona pokazao silu u drugom poluvremenu

Ruben Albarran/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odigrano je prvih devet utakmica trećeg kola Lige šampiona. 

Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu u Londonu Šahtjor iz Donjecka 1:0, u trećem kolu Lige šampiona. Pobedu Arsenalu doneo je golman Šahtjora Dmitro Riznik autogolom u 29. minutu. Vezista Arsenala Leandro Trosar promašio je penal u 77. minutu. Arsenal je četvrti na tabeli sa sedam bodova, dok Šahtjor zauzima 29. mesto sa jednim bodom, Arsenal će u narednom kolu igrati u Milanu protiv Intera, dok će Šahtjor u Donjecku dočekati Jang Bojs.

Štutgart je na gostujućem terenu u Torinu pobedio Juventus 1:0. Pobedonosni gol za Štutgart postigao je El Bilal Ture u drugom minutu nadoknade vremena drugog poluvremena. Gol koji je postigao vezista Štutgarta Deniz Undav u 48. minutu poništen je zbog igranja rukom. Defanzivac Juventusa Danilo dobio je crveni karton u 84. minutu, nakon što je tri minuta ranije zaradio prvi žuti karton. Vezista Štutgarta Enco Milo promašio je penal u 86. minutu. Reprezentativac Srbije u ekipi Juventusa Dušan Vlahović izašao je iz igre u 68. minutu, a zamenio ga je Vasilije Adžić.

Juventus se nalazi na 11. mestu na tabeli sa šest bodova, dok Štutgart zauzima 16. poziciju sa četiri boda. Juventus će u narednom kolu igrati na gostujućem terenu u Vilnev d'Asku protiv Lila, dok će Štutgart dočekati Atalantu.

Aston Vila je na svom terenu u Birmingemu pobedila Bolonju 2:0. Prednost Aston Vili doneo je Džon Makgin golom u 55. minutu, a konačan rezultat postavio je Džon Duran pogotkom u 64. minutu. Aston Vila je prva na tabeli sa devet bodova, dok Bolonja zauzima 28. mesto sa jednim bodom. Aston Vila će u narednom kolu igrati na gostujućem terenu protiv Klub Briža, dok će Bolonja dočekati Monako.

Sporting iz Lisabona je na gostujućem terenu u Klagenfurtu pobedio Šturm Grac 2:0. Prednost Sportingu doneo je Nuno Santoš golom u 23. minutu, a konačan rezultat postavio je Viktor Đekereš pogotkom u 53. minutu. Sporting je treći sa sedam bodova, dok Šturm Grac zauzima 32. mesto bez osvojenog boda. Sporting će u narednom kolu u Lisabonu dočekati Mančester siti, dok će Šturm Grac igrati na gostujućem terenu protiv Borusije iz Dortmunda.

Juventus - Štutgart 0:1 (0:0)
Real - Borusija 5:2 (0:2)
PSŽ - PSV 1:1 (0:1)
Arsenal - Šahtjor 1:0 (1:0)
Šturm - Sporting 0:2 (0:1)
Đirona - Slovan 2:0 (1:0)
Aston Vila - Bolonja 2:0 (0:0)
Milan - Klub Briž 3:1 (1:1)
Monako - Crvena zvezda 5:1 (2:1)

Kurir sport

Uživo
22:52

Real - Borusija 5:2

Zašto ne i peti? Vinisijus je postigao svoj treći gol, ovog puta u trećem minutu zaustavnog vremena.

22:50

Juventus - Štutgart 0:1

Šok u Torinu u zaustavnom vremenu. Štutgart je u 86. minutu promašio penal, ali je to nadoknadio u 90+2. minutu. Strelac je Ture.

22:45

Real - Borusija 4:2

Nova kontra Reala, Vinisijus je stigao do šesnaesterca i poslao loptu u suprotni ugao. Četvrti gol Reala u drugom poluvremenu, igrao se 86. minut,

22:42

Real - Borusija 3:2

Ludnica u Madridu se nastavlja. Real je orkenuo u 83. minutu golom Lukasa Vaskeza. Prošao je po desnoj strani i strašnim šutem matirao goste.

22:30

Đirona - Slovan 2:0

Huanpe je u 73. minutu duplirao vođstvo španskog tima. 

22:24

Aston Vila - Bolonja 2:0

Englezi verovatno rešavaju meč u svoju korist. Duran je strelac u 64. minutu.

22:22

Real - Borusija 2:2

Ludnica u Madridu, Real je izjednačio golom Vinisijusa Žuniora u 63. minutu. Lopta se odbila do Brazilca koji ju je iskosa sa leve strane ubacio u praznu mrežu. Samo tri minuta su trebala Realu da nadoknadi dva gola minusa.

22:20

PSŽ - PSV 1:1

Hakimi je u svojoj 50. utakmici u Ligi šampiona postigao gol. Prošao je po desnoj strani i savladao Beniteza u 55. minutu.

22:18

Real - Borusija 1:2

Da li je ovo najava još jednog velikog preokreta Reala? Pored svih skupocenih zvezda u napadu, Ridiger mora da vadi kestenje. Mbape je centrirao, a defanzivac Reala glavom zakucao loptu u mrežu u 60. minutu.

22:18

Aston Vila - Bolonja 1:0

Golom Džona Mekgina tim iz Birmingema je poveo. Morao je i VAR da se uključi, ali je on potvrdio samo gol.

22:10

Šturm - Sporting 0:2

Kao i u prvom poluvremenu, tako i u drugom prvi gol pada u Gracu. Sporting je golom Viktora Đekereša duplirao prednost. Asistirao je Debast.

21:48

POLUVREME

Malo golova u prvim poluvremenima večernjeg programa, tek šest.

Ali zato sve puca od iznenađenja. Borusija vodi protiv Reala u Madridu sa 2:0, a PSV protiv PSŽ-a u Parizu sa 1:0.

Minimalnu prednost imaju još Đirona protiv Slovana, Sporting protiv Šturma i Arsenal protiv Šahtjora. Na utakmicama Juventus - Štutgart i Aston Vila - Bolonja nema pogodaka.

21:41

Đirona - Slovan 1:0

Španski tim je poveo u finišu prvog poluvremena. Strelac je Miguel Gutijerez u 42. minutu. Asistirao je Danjuma.

21:36

Real - Borusija 0:2

Šta se ovo dešava u Madridu? Sjajna kontra gostiju, Malen je ubacio po zemlji sa desne strane, a Džejmi Džitens ubacio loptu u mrežu.

21:35

PSŽ - PSV 0:1

Šok i u Parizu. Golom Noa Langa Holanđani vode na "Parku Prinčeva".

21:32

Real - Borusija 0:1

Kakav šok u Madridu. Nemci posle sjajne akcije vode. Gol je postigao Malen u 30. minutu.

21:30

Arsenal - Šahtjor 1:0

Gabrijel Martineli doveo je "Tobdžije" u vođstvo u 29. minutu.

21:23

Šturm - Sporting 0:1

Prvi gol u večernjem terminu pao je u 23. minutu.

Sporting je poveo preko Nunja Santosa protiv Šturma u Gracu.

17:17

Devet utakmica trećeg kola Lige šampiona igraju se danas.

Juventus - Štutgart
Real - Borusija
PSŽ - PSV
Arsenal - Šahtjor
Šturm - Sporting
Đirona - Slovan
Aston Vila - Bolonja
Milan - Klub Briž 3:1
Monako - Crvena zvezda 5:1