PAŽNJA! NAJBOLJI SRPSKI MMA BORAC PONOVO ULAZI U UFC OKTAKON! Rakić nastavlja put ka osvajanju titule, evo gde i kada možete da gledate njegov naredni meč!

Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

MMA borac Aleksandar Rakić ima priliku da nastavi put ka osvajanju titule u poluteškoj kategoriji ili da u potpunosti umanji svoje šanse. Sve će biti jasnije u subotu posle važnog meča u kojem će se sastati sa Rusom Magomedom Ankalajevim na UFC 308 u Abu Dabiju. Gledaoci će moći borbu da prate u direktnom prenosu na SK Fajt 26. oktobra oko 20.30 časova.

Ovo će biti meč od velikog značaja za momka koji je rođen u Beču. A, da ništa ne prepušta slučaju dokazali su i brojni snimci i fotografije tokom pripremnog perioda na kojima se jasno vidi da je Rakić spreman za duel.

Arena Sport 

Ipak, neće biti lako ući u meč posle dva vezana poraza - najpre 2022. od Jana Blahoviča, a onda i 13. aprila 2024. od Jiržija Prohaska. Sudeći prema kladionicama, protivnik iz Rusije u meč ulazi kao favorit, a sudeći prema izjavama ni samopouzdanje mu ne manjka.

"Primio sam veliki broj poruka u vezi sa borbom za titulu u poluteškoj kategoriji. Moj zadatak je da razbijem lice svakome ko je ispred mene. Razbiću Rakića i neće moći da me odbiju, niko ne treba da me sažaljeva", rekao je Ankalajev.

Dagestanac Ankalaev je dosad zabeležio 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen meč i jedan susret bez konačnog rezultata. Rakić je možda u nešto lošijoj poziciji, jer ima 18 borbi, od kojih je 14 pobeda, a ostatak porazi. Svakako treba imati na umu da Srbin uradio vrlo zahtevne pripreme u Bosni i Hercegovini i uz sebe je imao Ahmeda Krnjića, Agrona Smakićija, Roberta Soldića, Martina Batura.

Susret Srbina i Rusa je drugi po redu i zbog toga nije poznat tačan termin, ali se očekuje da će biti oko 20.30 časova.