U IME NARODA


VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Milena Vasić Pejčić, sudija pojedinac u tužbi Nebojše Stefanovića iz Beograda, čiji je punomoćnik Vladimir Pantelić, advokat iz Beograda, protiv tuženih Privredno društvo za distribuciju audio-vizuelnih proizvoda MONDO INC DOO BEOGRAD (Stari grad) sa sedištem u Beogradu i Rajka Nedića iz Beograda čiji su zajednički punomoćnici Aleksandar B. Petrović i Branislav D. Glogonjac, advokati iz Beograda, radi naknade nematerijalne štete, vrednost predmeta spora 100.000 dinara, nakon održane usmene i javne glavne rasprave koja je zaključena dana 08.04.2024. godine doneo je


PRESUDU


OBAVEZUJU SE tuženi Privredno društvo za distribuciju audio-vizuelnih proizvoda MONDO INC DOO BEOGRAD (Stari grad) sedištem u Beogradu i Rajko Nedić iz Beograda da tužiocu Nebojši Stefanoviću iz Beograda, na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 70.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 08.04.2024. godine do isplate, u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude.


ODBIJA SE tužbeni zahtev Nebojše Stefanovića iz Beograda u delu u kojem se tražio da sud obeveže tužene Privredno društvo za distribuciju audio-vizuelnih proizvoda MONDO INC DOO BEOGRAD (Stari grad) sedištem u Beogradu i Rajka Nedića iz Beograda, da mu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, solidarno isplate iznos od još 30.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 08.04.2024. godine do isplate.


OBAVEZUJE SE tuženi Rajko Nedić iz Beograda da uvod i izreku presude objavi na intrenet portalu "kurir.rs" bez komentara, bez odlaganja o svom trošku, a najkasnije u drugom broju novina, od dana pravosnažnosti presude pod pretnjom plaćanja iznosa od 20.000 dinara, dok se zahtev tužioca Nebojše Stefanovića iz Beograda da se objavi i obrazloženje presude ODBIJA.


OBAVEZUJU SE tuženi Privredno društvo za distribuciju audio-vizuelnih proizvoda MONDO INC DOO BEOGRAD (Stari grad) sedištem u Beogradu i Rajko Nedić iz Beograda da tužiocu Nebojši Stefanoviću iz Beograda, solidarno isplate naknade troškova parničnog postupka u iznosu od 112.900 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od izvršnosti do isplate u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude.